Geoană, secretar general adjunct la NATO. Chirieac: A fost de la început implicat!

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația României, în contextul în care Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct la NATO.

"România ar fi avut o şansă cu Mircea Geoană preşedinte"

"România ar fi avut o şansă, ar fi arătat altfel cu Mircea Geoană preşedinte, decât în halul în care a ajuns în al doilea mandat al lui Traian Băsescu. Din punct de vedere al securităţii, este o recunoaştere atât pentru Geoană, cât şi pentru România. Mircea Geoană a fost implicat de la bun început, de când era ambasador în SUA. Apoi, momentul în care a fost numit ministru de Externe al României, în guvernul Năstase, participând şi la Washington şi la Praga (2002)... Toate eforturile făcute pe urmă, influența uriaşă pe care o are în establishmentul american, trecând peste atacurile la care a fost supus în vremea lui Traian Băsescu...

Este un succes personal al lui Mircea Geoană şi un moment de recunoaștere internaţională, în situaţia în care Parlamentul European, anul trecut în noiembrie, a votat - şi prin intermediul unor europarlamentari PNL - o rezoluţie împotriva României, fapt care nu a împiedicat poporul român să voteze PNL, primul partid în România la alegerile din 26 mai. Ceea ce înseamnă că a-ţi critica țara când nu este cazul a ajuns să nu mai fie sancţionat de electoratul din România. Cred că, în primul rând, funcția aceasta este meritul lui Mircea Geoană", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Suntem încă departe"

Întrebat de Radu Tudor "ce înseamnă pentru România să deţină, printr-un diplomat de carieră, un om de elită al țării sale, funcţia de secretar general adjunct al NATO", analistul politic a spus:

"Un nivel important de vizibilitate, zic eu, care se alătură efortului pe care militarii români din teatrele din operaţii îl fac zi de zi şi ceas de ceas. Că merg sub steag NATO sau steag american în siajul parteneriatului strategic - parteneriat intens promovat şi de Mircea Geoană, când era ambasador al României la Washington - cu toţii dau această zonă de vizibilitate României şi de încredere în domeniul securităţii. La nivelul potenţialului SUA, suntem încă departe. Măcar în această zonă de military şi intelligence relaţiile româno-americane sunt atât de bune încât am putea capacita restul relaţiilor care nu sunt la cel mai înalt nivel".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel