Geoană, scenariu de coșmar pentru Ponta

Mircea Geoană vorbește în termeni duri despre Victor Ponta și creionează un scenariu devastator pentru liderul PSD.

VEZI ȘI: Ciutacu, despre evenimentul care zguduie clasa politică

Într-un articol postat pe Social Europe Journal, Mircea Geoană spune că premierul riscă să se scufunde alături de partidul unde este președinte.

"PSD nu este la primul moment dificil după o importantă pierdere electorală. Dar, în prezent, vechile și noile fracturi și stereotipuri din jurul candidatului și partidului tind să creeze un real val popular anti-Ponta și anti-PSD. Tensiuni, excluderi și reproșuri abundente sunt agravate de o lipsă de orice formă a unei auto-analize în partid asupra cauzelor profunde ale situației în care ne aflăm. Autist la protestele publice, Victor Ponta rămâne în poziția de premier și de lider al partidului, în ciuda unei nemulțumiri crescânde la adresa sa. Ponta ia partidul prizonier pentru supraviețuirea sa politică. Există posibilitatea să se scufunde împreună", notează Mircea Geoană.

Vinovații pentru eșecul PSD la prezidențiale

""Partidul-stat" este o acuzație standard adusă PSD-ului. Tendințele autocrate ale domnului Ponta ca lider de partid au amplificat această îngrijorare. Pentru a înrăutăți lucrurile, acuzațiile subtile, dar credibile, făcute de către președintele Băsescu, potrivit cărora Ponta ar fi fost un agent sub acoperire pentru una dintre serviciile de informații în timp ce îndeplinea funcția de procuror între 1997 și 2001, au reînnoit teama că o președinție a lui Ponta ar reînvia tradițiile autoritare mult mai vechi decât cu era Ceaușescu. De asemenea, duetul Victor și Viktor din România și Ungaria nu a fost o perspectivă plăcută pentru mulți din interiorul și exteriorul țării.

Corupția a fost un alt principal subiect al campaniei. Ponta, cu mulți dintre liderii locali și naționali ai PSD, făcând o presiune puternică pentru a modifica legislația sau a amâna ridicarea imunității a unui număr proeminent de parlamentari (de la toate partidele), a mers împotriva sentimentului popular. Prezentând, în mod regulat, avalanșa de inculpări drept o vânătoare de vrăjitoare oficialilor din justiție, orchestrați politic de loialii președintelui Băsescu, Ponta a confirmat o percepție mai veche despre PSD, ca partid care protejează politicienii corupți", a adăugat Mircea Geoană, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel