Geoană: România are nevoie de o versiune pentru secolul XXI a politicii

Mircea Geoană, președintele PSR, crede că țara noastră are nevoie de un nou proiect de țară, de suflu proaspăt, entuziasm și, nu în ultimul rând de oameni competenți. El crede că România are nevoie de o versiune pentru secolul XXI a politicii.

Într-un comunicat pentru Agerpres, liderul PSR a declarat că în absența unei clase politice decente și a unei administrații decente și stabile nu va exista niciodată vreo națiune în istoria umanității și nu va exista niciodată o națiune dezvoltată și prosperă.

"Aceasta este și esența 'Programului 51%', pe care îl dezbatem duminică la Brașov. (...) Potrivit 'Programului 51%', din tot ce înseamnă funcțiile alese, numite, funcțiile în interiorul partidului sau ceea ce vom face în viitor sunt oferite celor care nu au mai făcut politică, în ideea de a repopula cu talent și competență o lume politică destul de decredibilizată. O parte dintre cei care au făcut politică și merită să meargă mai departe trebuie să o facă, este și obligația noastră, dar este nevoie de suflu proaspăt, de competențe și de entuziasm în ceea ce înseamnă politică. România are nevoie de un nou proiect de țară, de o versiune pentru secolul XXI", se arată în comunicat.

El crede că, în primul rând, este obligatoriu ca sistemul politic să fie reinventat. De asemenea, și administrația statului român. Cea de-a doua schimbare care trebuie făcută este în modelul economic al țării care nu funcționează, iar a treia problemă susținută de toată lumea este continuarea energică a luptei împotriva corupției, în paralel cu partea de prevenție și de bună guvernare.

"Este un proiect deschis, nu avem pretenția și aroganța că avem toate soluțiile. 'Proiectul 51%' înseamnă de fapt o clasă politică primenită și o administrație meritocratică, un model economic care să genereze locuri de muncă și mai multă prosperitate, și tot ce înseamnă transparență și bună guvernare. Repet, această simbioză între cei care au mai făcut politică și care doresc și merită să continue și cei care doresc să facă un pas către politică este proiectul nostru de suflet și obligația mea ca lider politic important al ultimilor ani să fiu un fel de călăuză pentru o nouă generație de oameni", a afirmat Mircea Geoană.

Conferința regională a Partidului Social Românesc, regiunea Centru, are loc la Brașov sub generiul "România în pragul Centenarului — oportunități și provocări".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel