Geoană: Publicul PSD nu-l va vota pe liberalul Antonescu

mircea_geoana
mircea_geoana

Fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, crede că electoratul social-democrat nu s-ar prezenta la vot pentru a pune ștampila pe numele liberalului Crin Antonescu, din simplă demotivare.

”Eu cred că nu ar veni la vot, cei mai mulţi pur şi simplu ar spune că e o demotivare a electoratului”, a declarat Mircea Geoană, duminică seară, la Digi24.

Senatorul a dat exemplul Germaniei, unde cele două partide care o susțin pe Angela Merkel, Uniunea Creștin Democrată și Uniunea Creștin-Socială, ar fi trimis în ultimele două zile de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din Germania 5 milioane de scrisori către proprii alegători, cerându-le să nu-i mai voteze pe aliații tradiționali, Partidul Liberal.

”Doamna Merkel, la ultimul miting din Berlin, şi la anunţul victoriei din Bavaria, de la Munchen, acum câteva zile, a spus: nu daţi votul liberalilor. Votul al doilea îl vreau tot către noi. Şi, într-un fel, liberal-democraţii sperau că CDU/CSU le va împrumuta nişte voturi, pentru că votul al doilea, cel de pe listă, ar fi putut să meargă eventual la ei (cum s-a întâmplat tradiţional). Nu, doamna Merkel a spus extrem de clar: vreau voturile pentru noi, din mai multe motive”, a spus Geoană.

”Vroia să aibă un scor cât mai bun în eventualitatea în care ar fi trebuit să facă o mare coaliţie cu social-democraţii şi, atunci, termenii de negociere trebuie să reflecte şi talia fiecărui partid într-o coaliţie”, a explicat Geoană.

Fostul președinte al PSD este de părere că nu poți cere unui public PSD să voteze pentru PNL. ”Pe de altă parte, cred că nici publicul conservator din Germania nu s-a mobilizat la fel de mult. Dacă i-ai fi spus... Mie, dacă îmi spune cineva, să zic, unui public social-democrat din România: "ştii ce? Votează dumneata pentru PSD pe un asta şi dă un vot undeva pe la liberali, dă la domnul Antonescu încă un vot, că avem nevoie de voturi pentru ei", eu cred că nu ar veni la vot. Deci cei mai mulţi, pur şi simplu, ar spune că e o demotivare a electoratului”, a mai declarat Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel