Geoană: Perioadă grea pentru România. Vine o revoluție

Mircea Geoana a declarat că România urmează să se confrunte cu o "perioadă greu de gestionat, de profundă modificare, la nivel internațional, nu doar în plan strategic şi militar, în plan economic şi tehnologic".

"Statul român are, în anii care vin, o perioadă mult mai dificilă de gestionat şi nu vreau ca oamenii să aibă sentimentul unui pericol iminent. Este o perioadă de profundă modificare, la nivel internațional, nu doar în plan strategic şi militar, în plan economic şi tehnologic. Vin mutaţii profunde, o eră a revoluţiei industriale 4.0. Vine o revoluţie în zona militară. O să înceapă războiul în spaţiul extraterestru. Războiul şi competiţia militară a început. Chinezii au trimis, pe partea întunecată a Lunei, prima sondă care va aseleniza acolo. Există, în momentul de faţă, o competiţie pentru zona arctică pentru că şi acolo se va duce. Riscul ca România să devină mai puţin relevantă pentru aliaţii noştri este acolo. Acest lucru trebuie să trezească decidenţii noştri", a spus Mircea Geoană, în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

Vezi și: Cioloș - PLUS, scandal. Ionuț Cristache: L-a executat. Ce apucături sunt astea?

"România poate fi acel loc de neocolit"

"Eu înţeleg, am făcut şi eu campanii electorale şi prezidențiale, am mâncat pâinea asta şi ştiu că o perioadă electorală este electorală şi nu ai cum să nu te lupţi cu adversarul tău. Dar pe lucrurile structurale, legate de interesul profund al acestei naţiuni, trebuie să avem recunoaşterea importanţei aceastei perioade. România, dacă îşi joacă bine cărţile, poate fi acel loc de neocolit. Trebuie să spunem "măi, vreţi o Românie solidă militar? Trebuie să fim mai solizi economic. Nu putem să fim asimetrici, între ceea ce dorim să facem pe militar şi ceea ce suntem pe economic sau pe social", a mai declarat Mircea Geoană.

Vezi și: Apa Nova. Radu Tudor: Ministerul Sănătății s-a compromis definitiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel