Urmărește emisiunea live



Geoană nu participă la Congresul PSD. Organizatorii nu i-au rezervat loc la prezidiu

BPN PSD
BPN PSD

Mircea Geoană nu participă la Congresul PSD, care are loc la această oră la Sala Palatului, în acest sens existând două  ipoteze

O primă cauză a neparticipării lui Geoană la Congresul national al PSD ar fi faptul că organizatorii au aflat înainte că liderul social-democrat nu va participa şi astfel nu i-au rezervat loc la prezidiu. Ce-a de a două ipoteză, şi cea mai probabilă, este situaţia în care Mircea Geaonă a aflat că nu i s-a rezervat un loc la prezidiu şi a decis să nu mai participe.

În cadrul Congresului extraordinar vor susţine discursuri trei vorbitori, potrivit ordinii de zi prestabilite.

Astfel, preşedintele PSD, Victor Ponta, va prezenta Raportul de activitate al PSD, secretarul general, Liviu Dragnea, va expune programul de acţiuni politice pentru anul 2011, privind pregătirea alegerilor locale şi parlamentare din 2012, iar preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, va prezenta programul de guvernare intitulat "România corectă - România socială".

Pe lângă cei trei vorbitori, vor lua cuvântul şi senatorul Dan Şova, care va prezenta propunerile de modificare a Statutului, purtătorul de cuvânt, Radu Moldivan, care va da citire listei cu noii membri ai Consiliului Naţional, iar senatorul Ecaterina Andronescu va prezenta rezoluţia adoptată de Congresul extraordinar.

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a fost aspru criticat, în şedinţa CExN de vineri noapte, de majoritatea preşedinţilor de organizaţii, care i-au reproşat că vrea să "deturneze" lucrările Congresului de sâmbătă, potrivit unor surse din partid, informează Mediafax

Sursele citate au declarat, în această dimineaţă, că materialul pe care Geoană l-a trimis, vineri, membrilor PSD a fost criticat vehement de majoritatea liderilor partidului.

Sursele citate au arătat că discuţia a fost deschisă de Adrian Năstase, el invocând documentul lui Geoană şi citând câteva fragmente.

Ion Iliescu, care nu era la curent cu materialul scris de Geoană, i-a solicitat şi el lui Năstase copia, în timp ce în sală au început deja acuzele din partea preşedinţilor de organizaţii.

Aceleaşi surse au menţionat că Victor Ponta i-a reproşat lui Geoană că ar dori deturnarea lucrărilor Congresului, el arătând că liderii PSD au stabilit ca intervenţiile la Congres să fie minime şi strict pe subiectul programului de guvernare şi al moţiunii de cenzură.

Critici similare au formulat apoi şi Gheorghe Nichita de la Iaşi şi Mircea Cozma de la Ploieşti, care au spus că Geoană vrea să "strice" Congresul şi că şi-a ales prost momentul de a deschide o dispută internă în partid, au susţinut aceleaşi surse.

De asemenea, au existat voci în rândul liderilor de filiale care i-au reproşat lui Geoană şi că ar încerca "să facă jocul" cuiva din exteriorul partidului, insinuând că mesajul transmis de fostul preşedinte ar fi de fapt mesajul altcuiva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel