Geoană nu admite dependenţa economică a României de Occident

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, apreciază că România nu poate reveni la o creştere economică pe "modelul economic al ultimilor 20 de ani", iar guvernanţii nu se pot baza că economia va mai fi "tractată" de cele occidentale, care vor "creşte în ritmuri mediocre".

Geoană a declarat că sarcina social-democraţilor de a da o nouă direcţie României nu a fost niciodată mai grea în ultimii 20 de ani.

"Nu am crezut în urmă cu câţiva ani, când ne pregăteam să intrăm în Europa, că vom parcurge o criză aşa de profundă şi care depăşeşte cu mult dimensiunea economică sau financiară. Este o criză structurală, este o criză de încredere, este o criză de proiect. Niciodată în ultimii 20 de ani sarcina şi obligaţia PSD de a da o direcţie acestei ţări, nu doar o altă guvernare nu a fost mai grea decât astăzi", a declarat social-democratul

El a apreciat că România nu îşi mai poate "permite" să meargă pe modelul economic al ultimilor 20 de ani. "Faptul că noi ne pregătim de o nouă guvernare este un lucru bun, dar nu suficient, pentru că nu ne mai putem permite să revenim la guvernare şi să mergem pe modelul economic pe care în ultimii 20 de ani, din interior şi din exterior, România a fost obligată să-l îmbrăţişeze", a spus președintele Senatului

Acesta a adăugat că România nu se poate baza ca economiile occidentale să "tracteze" economia naţională pentru a pune bazele unei creşteri economice. Fostul preşedinte al PSD a susţinut că social-democraţii trebuie să propună un alt model economic care să dea României o nouă direcţie, fundamental fiind domeniul agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel