Urmărește emisiunea live


Geoană: NATO, mai multe scenarii în privința Ucrainei. Unele au început deja

Foto Facebook Mircea Geoană
Foto Facebook Mircea Geoană

NATO are în vedere mai multe scenarii în privința Ucrainei, scenariul militar fiind concurat de cel al destabilizării vecinilor noștri prin mijloace mixte.

Geoană este de părere că varianta destabilizării este una foarte posibilă, Federația Rusă încercând și reușind în mare măsură să clatine sistemul informatic din Ucraina prin atacul cibernetic de săptămâna trecută, care a paralizat pentru câteva zile site-urile instituțiilor ucrainene.

”Sunt mai multe scenarii pe masă cu privire la acțiunea pe care Rusia vrea să o întreprindă. Ne uităm cu multă atenție la scenarii de destabilizare a Ucrainei, pentru că scenariul militar este o variantă, mai mare, mai mic, dar este varianta de destabilizare prin acțiuni de natură cibernetică, pe care deja am început să le vedem, de natură hibridă, destabilizare internă, măsuri de natură energetică; și aici suntem foarte vigilenți și spunem FR că o incursiune militară ar antrena costuri severe pentru Rusia din partea Occidentului”, relatează Radio DCNews. 

Liderii de la Kiev, precauți

Oficialul Alianței a adăugat că este de salutat faptul că liderii de la Kiev au acționat într-un mod foarte precaut, fără să intre într-o logică de escaladare a declarațiilor, în condițiile în care declarațiile FR au fost extrem de agresive.

”În legătură cu postura militară a Alianței în flancul estic, în general, și în România, în particular, Geoană a spus că această variantă iese din discuție. Răspunsul nostru a fost extrem de clar și de transparent că nu există nicio modalitate de a negocia, de a compromite postura militară NATO pe teritoriul țărilor Alianței. Este treaba NATO în ce configurație ne așezăm prezența militară în țările membre, nu e problema FR, așa cum noi nu spunem Rusie unde să-și pună propriile forțe pe propriul teritoriu”.

Geoană a vorbit și despre situația absurdă, în care Moscova pozează în victimă deși chiar ea creat situația de criză de la frontierele Ucrainei prin mobilizarea a peste o sută de mii de soldați.

Vezi continuarea pe Radio DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel