Geoană: EuroMaidanul, la noi. Ne costă scump

agerpres_7346547
agerpres_7346547

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a declarat că istoria și geopolitica nu se termină niciodată, dovadă stând criza din Ucraina. 

"Lupta pentru viitorul Ucrainei este, de fapt, continuarea căderii Zidului Berlinului şi blocului comunist de acum 25 de ani şi confruntarea epică dintre două sisteme bazate pe valori şi interese diferite. Închipuiţi-vă cum ar fi fost astăzi dacă România nu ar fi devenit membru NATO şi UE – «EuroMaidanul» ar fi fost la noi. Este încă o dovadă, dacă mai era nevoie, că relaţia strategică cu SUA, UE şi NATO, este vitală pentru noi", afirmă Mircea Geoană într-un comunicat de presă.

"Din păcate, a fost nevoie de baia de sânge din Kiev ca UE să acţioneze unitar. O Europa unită şi o relaţie transatlantică viguroasă trebuie încurajate cu energie", continuă Geoană.

"Anii de politică externă şi internă lipsiţi de coerenţă şi viziune ne costă şi ne costă scump. Dacă ne-am fi luat în serios rolul regional şi statutul european şi transatlantic, alături de troika Germania-Franţa-Polonia, la Kiev ar fi trebuit să fie prezentă şi România", susţine senatorul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel