Urmărește emisiunea live


Geoană despre dosarul 'Vot Diaspora 2014': Corlăţean plăteşte oalele sparte, a fost soldat disciplinat

Preşedintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, a declarat luni seara, la Realitatea TV, că fostul ministru de Externe Titus Corlăţean 'plăteşte oalele sparte' în dosarul deschis privind votul din diaspora, de la alegerile prezidenţiale din 2014. 

'Omeneşte vorbind, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu Corlăţean. Ministerul de Externe nu poate fi blamat ca instituţie pentru ce s-a întâmplat acolo, şi-a făcut datoria din ce înţeleg. A făcut o estimare a numărului de votanţi potenţiali din străinătate şi a făcut o propunere, ambasadori, consuli generali, consuli onorifici, biserici, unde poţi să organizeze votul. Faptul că cineva a luat o decizie politică, domnul Corlăţean, şefii lui de la partid, candidatul, şeful de campanie, nu ştiu cine, nu poate fi pus în cârca celor care, cred eu, au făcut o raportare corectă.

Decizia profesională a celor din Ministerul de Externe a fost să raporteze corect de câte secţii de votare ar fi nevoie. Undeva, la Bucureşti, s-a rupt filmul. Evident că Corlăţean pare să plătească oalele sparte şi regret lucrul acesta şi o spun fără ezitare.

Îmi pare rău pentru omul Corlăţean şi pentru cineva care sunt convins că este un soldat disciplinat şi bănuiesc că nu a făcut de capul lui aceste lucruri', a declarat Mircea Geoană.

Acesta a adăugat că este datoria autorităţilor române să afle 'cine a luat decizia ca ceea ce s-a propus să se schimbe în scopul de a bloca votul românilor'.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut, luni, sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, în dosarul 'Vot Diaspora 2014'.

Potrivit unui comunicat DNA, Kovesi a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel