Geoană: CCR şi-a semnat actul de condamnare. Cum poate fi înlocuită Curtea

INTERVIU - MIRCEA GEOANA
INTERVIU - MIRCEA GEOANA

Mircea Geoană, senator independent, consideră că decizia Curţii Constituionale privind referendumul ar putea duce la dispariţia CCR. El a explicat că, la o eventuală modificare a Constituţiei, actualul algoritm politic prin care sunt numiţi judecătorii Curţii ar putea fi modificat. Geoană propune adoptarea sistemului american de Curte Supremă. 

"Într-un fel, şi-au semnat şi actul de condamnare pentru că este evident pentru mine că la o modificare a Constituţiei, când va fi ea făcută, actualul model de algoritm politic pentru desemnarea judecătorilor la Curte va trebui să fie înlocuit probabil cu un sistem gen american, unde la Curtea Supremă se judecă atât speţe constituţionale, cât şi speţe de natură civilă sau penală", a spus Geoană, într-un interviu acordat Mediafax.

Mircea Geoană consideră că actuala bătălie poltică nu a adus niciun beneficiu vreunei părţi politice. USL nu şi-a atins obiectivul, iar Traian Băsescuse va întoarce la Cotroceni ca un preşedinte lipsit de legitimitate.

"Toată lumea a pierdut. Şi în această situaţie se află din păcate şi economia, şi cetăţenii români, şi întreprinderile care au dificultăţi de finanţare. Deci nimeni nu a câştigat din acest meci. Traian Băsescu, chiar dacă se întoarce la Cotroceni, se întoarce atât de vulnerabil, de slăbit, încât practic e o problemă de timp până când mandatul domniei sale se va epuiza fie din punct de vedere politic, fie din punct de vedere al duratei acestuia. Este o operaţiune costisitoare, e o operaţiune care costă şi care - încă o dată spun - a creat o vulnerabilitate importantă atât din punct de vedere al perspectivei economice a ţării cât şi al reputaţiei externe a României. Aici trebuie lucrat şi trebuie reparat un rău care s-a produs dintr-o cauză necesară şi o cauză utilă, dar care în cele din urmă ne costă pe toţi. Îi costă şi pe cei din USL şi pe liderii acesteia, costă în general tot climatul politic, economic şi social din România

Eu sunt convins că nu 2014, decembrie, este data eliberării funcţiei supreme în stat. Sunt convins că este practic imposibil din punct de vedere al votului popular, al realităţii, al epuizării proiectului, ca cel care este azi cel puţin din pucnt de vedere formal încă preşedinte să-şi termine mandatul în condiţii normale", a mai explicat Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel