Geoană, avertisment privind o alianță Băsescu-Antonescu

geoana antonescu
geoana antonescu

Senatorul PSD Mircea Geoană îl avertizează pe Crin Antonescu că o alianță cu Traian Băsescu, în vederea alegerilor prezidențiale din 2014, nu-i va aduce scaunul de la Cotroceni. Fostul premier subliniază că PSD este cel mai mare partid al al țării și are prima șansă să dea viitorul președinte al României.

"PSD este principalul partid al ţării şi are prima şansă să câştige Preşedinţia României în 2014. Dacă cineva crede că dacă se aliază cuTraian Băsescu, printr-o aşa-zisă dreaptă reunită, poate câştiga în 2014, se înşală amarnic", a declarat Mircea Geoană pentru Mediafax.

Geoană crede că Băsescu îl va decredibiliza pe cel cu care se aliază. Totodată, social-democratul a explicat că alegerile prezidențiale sunt foarte personalizate.

"Dincolo de votul de partid, unde PSD are voturi mai multe, mai sunt şi voturilor celor care vin în turul doi şi pentru care stânga sau dreapta contează mai puţin. Oamenilor trebuie să le propui un proiect de dezvoltare, un nou proiect naţional, un nou model de societate", a punctat senatorul.

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, că ruperea USL va fi în dezavantajul PSD, care nu are nicio șansă să-l bată pe Crin Antonescu în turul II al alegerilor prezidențiale. Șeful statului a estimat că președintele PNL se va bucura, într-un asemenea scenariu, de sprijinul celorlalte formațiuni de dreapta. Crin Antonescu a apreciat drept corectă analiza lui Traian Băsescu.

Mircea Geoană îi sfătuiește pe "unii să se oprească din a face calcule sterile. Alegerile sunt abia peste un an. Din 2014 apune epoca Băsescu - deja o perioadă de tristă amintire pentru România, iar coabitarea cu acest om care a făcut atât de mult rău ţării trebuie să înceteze după alegerile prezidenţiale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel