Geoană atacă guvernul Ponta pe tema politicii fiscale

Mircea Geoană atacă Guvernul Ponta pe tema schimbării politicii fiscale.

Senatorul lansează mai multe întrebări spunând că în prezent asistăm la încă un episod al demagogiei "cu care Victor Ponta ne-a obișnuit".

"Ce s-a schimbat atât de fundamental în economia românească și în performanța guvernării între decembrie și februarie încât Guvernul Ponta să schimbe în mod radical politica fiscală? Asistăm la încă un episod al demogogiei și superficialității cu care Victor Ponta ne-a obișnuit în ultimii ani. S-a comunicat Comisiei Europene modificarea angajamentelor noastre pe termen mediu în cadrul MTO? A existat o simulare cu sprijinul Consiliului Fiscal a impactului bugetar al măsurilor propuse? Ce îl face pe dl Ponta să spere că vom asista pe termen scurt la o adevarată revoluție în domeniul colectării, când cifrele pe 2014 arată o rată mediocră de colectare de 31,7%?

Am pledat de mulți ani pentru un "șoc fiscal" pozitiv, contrar celui din 2010, inclusiv la revenirea la un TVA de 19%. Însă acest lucru nu este posibil cu un guvern mediocru. Un nou guvern, mai competent și mai integru, poate propune o nouă politică economică și fiscală, capabilă să genereze o creștere economică de 5% pe an, revenirea investițiilor străine la cote anterioare crizei și folosirea invesțiilor publice și a fondurilor europene la cote înalte de performanță.

Numai astfel ne vom putea reclădi credibilitatea în fața propriilor cetățeni și a partenerilor externi și vom putea să obținem chiar și derogări convenite de la angajamentele oficiale asumate de statul român", a transmis Mircea Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel