Geoană, apel pentru vopsirea gardului în politică. Ce nu trebuie să vadă Joe Biden în România

Senatorul PSD Mircea Geoană a făcut un apel către clasa politică, odată cu venirea în România a vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, şi a secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. 

"Apelul meu este unul la responsabilitate şi echilibru pentru toţi actorii politici din România. Vizita vicepreşedintelui SUA nu trebuie să ne găsească dezbinaţi", a spus Mircea Geoană, potrivit Agerpres.

Senatorul PSD a adăugat că "Joe Biden şi Anders Fogh Rasmussen nu trebuie să găsească o clasă politică dezbinată şi măcinată de conflicte. Cred că este de datoria tuturor actorilor politici, indiferent dacă se află în opoziţie sau la putere, să lase la o parte bătălia electorală, astfel încât România să poată susţină o poziţie comună, unitară şi solidară, în acord cu aşteptările românilor şi ale aliaţilor noştri externi".

VEZI și: Mircea Geoană explică "gestul extrem" al lui Victor Ponta

El a atras atenția că "prezenţa celor doi înalţi oficiali la Bucureşti vine să reafirme garanţiile de securitate de care România beneficiază ca membră a NATO şi prin Parteneriatul strategic cu SUA. Garanţiile sporite de care beneficiem ca urmare a acestui statut nu înseamnă însă că putem să ne permitem să tratăm cu superficialitate provocările generate de criza din Ucraina şi de derapajele Rusiei la adresa securităţii naţionale. Dimpotrivă, în acest context deosebit de complicat, România are datoria de a dovedi aliaţilor că este pe deplin capabilă să facă faţă situaţiei atât din punct de vedere instituţional, cât şi politic". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel