Geoană a răbufnit în fața lui Radu Tudor: ''Nu ți-e rușine?''

Mircea Geoană, invitat în emisiunea lui Radu Tudor
Mircea Geoană, invitat în emisiunea lui Radu Tudor

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, a explodat în emisiunea lui Radu Tudor, de la Antena 3, referitor la subiectul aderării României la spațiul Schengen.

Mircea Geoană a răbufnit în emisiunea Punctul de întâlnire după ce Radu Tudor a afirmat că deși ni se spune de la Bruxelles de ani de zile că România este pregătită pentru aderarea la Schengen, nu s-a întâmplat nimic în schimb, ceea ce ar putea să creeze o vulnerabilitate pentru țara noastră faptul că suntem în Uniunea Europeană, însă nu și în Schengen.

Cred că în special pentru Schengen, trebuie să avem capacitatea să spunem direct că ceea ce au făcut unii parteneri europeni ai României este ipocrit și că nu poți să ceri unei țări, care are unele dintre granițele cele mai sigure din Europa, că România are într-adevăr cele mai complicate granițe din UE 27. Avem cea mai lungă frontieră răsăriteană dintre toate țările UE, cu excepția Finlandei care are un spațiu nelocuit în Nord. România reușește singură să își țină niște granițe bine protejate și sigure, iar tu îmi spui mie că nu sunt pregătită pentru Schengen? Nu ți-e puțin rușine? Și dacă ai un motiv politic acasă la tine, în care îi asociezi pe românii mei și îi transformi în țapul ispășitor pentru toți sirienii, musulmanii, nord-africanii pe care tu i-ai invitat în țara ta de decenii? Fie foste metropole cu fostele colonii, fie Franța - Germania, care când au avut nevoie de forță de muncă, au chemat turcii la muncă... Acum,  românul meu care vine și muncește acolo este problema ta? Nu este în regulă., a afirmat Mircea Geoană în emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

Dar pot să îl iau pe Jean Claude Juncker și să îi spun: Ajută-mă să îi conving pe cei din capitalele care se opun?, a întrebat Radu Tudor.

Nu reușește. Pentru că nici nu trebuie să exagerăm influența pe care o are președintele Comisiei Europene. Nu poate să spună la Berlin sau la Haga...., a adăugat Mircea Geoană.

Vezi și: Iohannis - Guvern, război politic. Geoană: De unde vin tensiunile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel