Generali SRI, trecuți în rezervă. Chirieac: Era cumplită cred că se încheie

Bogdan Chirieac consideră că trecerea în rezervă a celor zece generali SRI este o consecință a reformei Serviciului. Analistul politic este de părere că meritele aparțin actualului director Eduard Hellvig.

”Eu cred ca are legatură cu două lucruri: pe de o partea sunt pensile de aur, pensile speciale, de 20 de mii de lei pe lună. Pe de altă parte este procesul început de actualul director Eduard Hellvig, de readucere a SRI în limitele constituționale. Epoca cumplită de poliție politică cred că se încheie.

Măcar stim că, probabil nu toți, dar unii au participat la monstruozităţi. SRI a revenit, după decizia CCR, s-au dat la o parte cu ascultările și filajele. (...) Eu sper că se normalizează complet situația în SRI. Măcar avem o instituție cheie reformată. Problema mea e că nu e reformată pe lege, ci că s-a nimerit un om cu simț democratic acolo, fost politician liberal, altceva decât un torționar în zona asta.

Nu cred că își arogă niciun merit domul Hellvig, dar am văzut că a pus în practică hotărârea CCR. Ați văzut Parlamentul punând în practică hotărârile CCR? Ați văzut onorabilul Parlament făcând asta? Hellvig a făcut-o, asta înseamnă respect pentru lege și Constituție. Comisia SRI a spus că domnul Coldea nu a făcut nimic rău că a plecat în vacanță cu Sebastian Ghiță. Domnul Hellvig a fost cel care a intervenit și l-a trecut în rezervă. SRI are alte atribuții, nu de poliție politică”, a precizat Bogdan Chirieac la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel