Gen. Aristotel Stamatoiu, spionul șef al lui Ceaușescu, a murit la 87 de ani

Generalul Aristotel Stamatoiu, fostul şef al Centrului de Informaţii Externe din cadrul DSS, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Stamatoiu s-a născut la 6 octombrie 1929, în comuna Scoarța, județul Gorj. În 1952 a finalizat studiile la Academia de Științe Economice. Aristotel Stamatoiu a fost membru în CC al PCR. În anul 1972 a fost numit adjunct al șefului Direcției a III-a - Contraspionaj - a Securității. În anul 1981 era general-maior, șeful Direcției III, ulterior secretar de stat.

La data de 1 decembrie 1984, a fost numit în funcția de adjunct al ministrului de interne și șef al Centralei de Informații Externe, din cadrul Direcției Securității Statului.

După 1989, a fost trecut în rezervă. Generalul Stamatoiu va fi înmormântat după întoarcerea fiului său din străinătate, ne-a declarat Marius Marinescu. ”A fost un mare patriot, ne-a declarat Marius Marinescu, și sunt alături  de familia îndoliată. Serviciile de informații  au fost performante, în epocă, și l-au avertizat pe Ceaușescu,  de ceea ce i se pregătește. Inclusiv de acordul Bush-Gorbaciov, din Malta. Nu a vrut să le asculte, asta e altceva”, a spus fostul senator. Marius Marinescu își aminteste că gen. Stamatoiu a fost înlocuit de Petre Roman cu gen. Mihai Caraman, în ianuarie 1990.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel