Gelu Vișan, la mitingul PSD: ”M-a frapat”. Mesaj către #rezist

Miting Piata Victoriei
Miting Piata Victoriei

Gelu Vișan, fost deputat PMP, a fost în mijlocul oamenilor veniți în Piața Victoriei, la mitingul PSD. 

”Un miting cu români.

Am organizat sau am participat la organizarea a sute de evenimente, dintre care zeci de mitinguri, fie ele ale PD, PD-L, DA, PMP, fie ele în Crsiova, București sau în țară. Este de la sine înțeles că nu am participat vreodată la vreun miting organizat de PSD. Ieri, pentru că a fost un miting împotriva abuzurilor Statului Paralel, despre care eu vorbesc aproape de patru ani de zile, am anunțat că voi participa. Am ales să merg în mijlocul mitingului, lângă oltenii din Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, am vorbit cu zeci, de oameni care m-au oprit și și-au spus păsurile.

”Am râs, am glumit”

Trebuie să recunosc că am fost primit cu căldură, fie că erau din Maramureș, Dâmbovița, Sibiu, Bistrița, Argeș, Cluj, Hunedoara, Alba, sau din județele Olteniei. De remarcat eleganța delegației din Dolj, alături de care am stat, care în nici un moment, ca dealtfel niciunul dintre manifestanții cu care am vorbit, nu mi-a spus vreun cuvânt nelalocul lui. Ba mai mult, am râs , am glumit, (iar noi am fost adversari, nu glumă, timp de aproape treizeci de ani). 

”M-a frapat”

Dealtfel, ce m-a frapat a fost atmosfera destinsă din Piață, fără nici un pic de agresivitate, oamenii, cu toate că știau foarte bine pentru ce veniseră, nu erau încrâncenați, nu am văzut nici cel msi mic sentiment de ură din partea lor. Chiar și când plimbau niște tablouri prin mulțime, mai mult erau amuzați decât încrâncenați. Fiind la un miting politic, s-a huiduit, s-a apostrofat de câteva ori, s-a mai strigat de câteva ori numele partidului. Lăsând aceste câteva momente la o parte, am avut clar sentimentul că sunt între români, că indiferent de opțiunile politice, ne unește aceeași dorință de libertate, de liniște și de a trăi mai bine. Mai mult, dacă dădeați la o parte pancartele cu însemnele politice, puteai spune că ești în orice miting, al oricărui partid.

Așa cum bine știam și cum și dumneavoastră știți, agresivitatea, ura, nesimțirea de multe ori, manifestările cu iz nazist ale unor, repet, doar ale unora dintre Haștagieni, nu au nimic în comun cu spiritul poporului român, cu românii implicați politic, fie ele partide de dreapta sau de stânga.

”Sunt români”

Înainte de a fi membri ai PSD, ALDE sau PNL suntem români. Am decis să vedeți un filmuleț făcut de mine din mijlocul mulțimii, într-una dintre fotografii o să vedeți bulevardul Kiseleff care a fost plin cât vedeai cu ochii, și vă rog să vă uitați la fețele oamenilor, la bucuria lor de a fi în Piața Victoriei și de a crede cu tărie în libertate.

PS. Făcusem fotografiile și filmulețule strict pentru mine, dar văzând valurile de ură și de cuvinte spurcate care ies din gura unora dintre așa zișii Ziariști sau comentatori, am vrut să vedeți și dumneavoastră, fie membri, simpatizanți ai partidelor de dreapta sau de stânga, sau simpli observatori ai scenei politice, aceste filmulețe și fotografiile.

Mesaj către rezistenți

Mă adresez și Haștagienilor idealiști, nu celor agresivi și le spun că ar trebui să reflecteze la aceste imagini și să se gândească că cei care ne învrăjbesc unii împotriva altora au un interes clar. Dealtfel, am văzut destui "rezistenți" în Piață, cărora nimeni nu le-a zis un cuvânt. E drept, ei erau cam singurii încruntați și nemulțumiți, îmbrăcați ostentativ în tricouri negre, dar degeaba, oamenii i-au lăsat în plata lor. Să aveți o noapte liniștită!” a scris Gelu Vișan. 

*intertitlurile aparțin redacției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel