Gelu Duminică: un politician a dat 150.000 de euro pentru voturile romilor, în Bucuresti. Care a fost rezultatul

romi dc
romi dc

Sociologul Gelu Duminică a dezvăluit în emisiunea ”Ediție Specială”, difuzată de România Tv, că un politician a încercat să cumpere voturile romilor din București cu 150.000 de euro. Totodată, același Duminică a arătat că în conturile Patriarhiei au intrat un milion de euro, bani europeni, alocați pentru integrarea romilor.

Discuția din platoul Rtv, la care au luat parte Adriana Săftoiu, Daniel Savu, Marian Petrache, Nelu Ploieșteanu și Gelu Duminică, s-a purtat pe marginea subiectelor integrării romilor în societatea și proiectul de lege propus de social-democratul Mădălin Voicu pentru a-i împiedica pe romi să se autoproclame ”regi” sau ”împărați”.

Statului român i se impută dintotdeauna că nu a făcut eforturi pentru integrarea romilor în societate. Sociologul Gelu duminică a vorbit, citând un raport POSDRU, despre banii europeni absorbiți de proiecte ce vizează sprijin pentru comunitatea romilor.

”Vreau să vă citesc dintr-un raport, valoarea totală din POSDRU este de 140 de milioane de euro, gestionate în 62 de proiecte. Să ne uitam cine sunt gestionarii, pe axa 1, aproape 5 mil de euro SNSPA, un program doctoral, Ministerul Educației , Agenția Națională pentru romi, la nivel Guvernamental. Salvați Copiii, Patriarhia Română, 1 mil de euro. Programul se numește Alege Școala. Din cele 140 de milioane.... Ne întrebăm dacă e vorba de taxa de protecție pentru romi sau bani pentru gagii. Să vedem daca e suma mare, din punctul meu de vedere se văd rezultatele.. Statul român a investit în cea mai săracă pătură din România cam cât a costat 40 de km de autostradă contractată de Bechtel”, a spus sociologul.

Bani pentru voturile romilor

Moartea autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, a readus în discuție manevrele politicianiste prin care se încearcă atragerea electoratului format din romi. Senatorul Daniel Savu spune că importanța romilor a crescut o dată cu votul uninominal. Adriana Săftoiu a confirmat, la rândul său, că romii sunt ”vânați” de unii politicieni pentru voturi.

”A venit cineva la alegerile parțiale din București și a dat 150 de mii de euro liderilor romilor, pentru a se cumpăra voturile romilor. Culmea e că ăla a pierdut”, a dezvăluit sociologul Gelu Duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel