EXCLUSIV  Gelu Diaconu (ANAF), dosar DNA: Sunt cetățeni de categoria a doua

gelu diaconu
gelu diaconu

Gelu Diaconu, fost șef ANAF, a vorbit la DC NEWS despre dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu.

Astfel, Gelu Diaconu a declarat că acuzația a venit din senin și ”nu are absolut nicio legătură cu realitatea”. Totuși, el nu crede că o instituție lucrează împotriva alteia, ci doar anumite persoane din instituție.

„Nu aș merge atât de departe spunând că o instituție lucrează împotriva unor persoane. Mai degrabă persoane din interiorul unei instituții. Rolul DNA-ului, de la înființare și până astăzi, nu poate fi minimalizat rezumând activitatea la înlăturarea din funcții publice a unor persoane”, a precizat Gelu Diaconu.

„Nu trebuie să plângem persoanele care și-au pierdut funcția publică. În definitiv nimeni nu este de neînlocuit. Numai că, printr-o astfel de manieră, instituții întregi au fost destabilizate. Cazul ANAF-ului este mai mult decât elocvent pentru că în momentul în care mi s-a instrumentat acel dosar, deja doi vicepreședinți, al treilea urma la pachet cu mine, erau suspecți, inculpați, între timp achitați sau cu dosarele clasate. Toată conducerea ANAF-ului”, a mai spus Gelu Diaconu.

Acesta a vorbit și despre consecința plecării sale, pierderi de aproximativ 9 miliarde de lei. Întrebat dacă poate fi considerat prejudiciu în cazul unei achitări, Gelu Diaconu spune că: „nu aș merge atât de departe să stabilesc prejudicii, e în sarcina procurorului”.

”Penalii, cetățeni de categoria a doua”

„Nu scrie în niciun act normativ că atâta timp cât ai calitatea de suspect într-un dosar trebuie să fi înlăturat din funcție. Reacția societății a fost imediată, la fel și presiunea mediatică 'penalii și suspecții nu au ce căuta în funcții publice'. 

Atâta timp cât s-a acreditat în spațiul public această idee absolută că un penal e un cetățean de categoria a doua, 'nu mai așteptăm să vedem dacă acesta e considerat vinovat sau nu de instanță. Un penal nu are ce căuta într-o funcție publică'. Această chestiune a fost speculată de cei rău intenționați care au vrut să-i tragă pe linie moartă pe unii dintr-o anumită parte a spectrului politic folosind această armă a dosarelor. Vârful a fost 2015, parțial 2016. Din fericire lucrurile au revenit în mare măsură în matca lor firească”, a mai adăugat Gelu Diaconu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel