GEFCO, certificat de GDP pentru transportul rutier de produse farmaceutice

Grupul GEFCO, furnizor global de servicii industriale pentru lanțurile de aprovizionare și lider european în logistica automobilelor, a primit certificatul de bună practică privind distribuția (Good Distribution Practice - GDP) de la Bureau Veritas, întărind angajamentul companiei față de sistemul de management al calității în cadrul procesului de transport al produselor farmaceutice. 

Auditorul extern a analizat sistemul de calitate al GEFCO și capacitatea de a răspunde cerințelor clienților din Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, România precum și sediul central al Grupului în Franța.

Certificatul, valabil timp de 3 ani, vine ca o garanție a faptului că GEFCO îndeplinește cerințele din Ghidul Comisiei Europene privind bune practici de distribuție a produselor farmaceutice pentru uz uman. Aceasta reflectă atât angajamentul GEFCO de a oferi o servicii premium, precum și înțelegerea provocărilor cu care se confruntă partenerii, inclusiv în ceea ce privește trasabilitatea mărfurilor, prevenind astfel riscurile și pericolele de contrafacere sau falsificare.

Piața de logistică din industria de Life Science și Healthcare se schimbă și devine tot mai complexă. Odată cu creșterea volumului de produse sensibile la temperatură, precum și cu reglementările legate de transportul acestora, companiile trebuie să se concentreze mai mult pe control și securitate. Nerespectarea acestei dispoziții ar putea reprezenta un pericol pentru sănătatea publicului și de asemenea riscul pierderii încărcăturii de mare valoare.

Angajamentul continuu al lui GEFCO în Life Science și Healthcare

Ca expert în domeniul Life Science și Healthcare, GEFCO oferă soluții logistice integrate, multimodale, cu un control strict de temperatură și pe conforme cu mai înalte standarde. În 2019, GEFCO își va extinde implementarea certificării PIB și pentru activități rutiere în alte țări europene.

"GEFCO are o istorie puternică în domeniul Life Science și Healthcare și este pe deplin conștient de mizele clienților săi. Certificarea PIB este o dovadă suplimentară angajamentului și capabilității GEFCO de a furniza transporturi sigure și compatibile cu Life Science și Healthcare și de a asigura integritatea produselor ", a declarat Alain Vignon, șeful sistemului de management GEFCO.

La începutul acestui an, GEFCO și-a deschis cel de-al treilea depozit cu temperaturi controlate, situat lângă aeroportul Heathrow din Londra, Marea Britanie, continuând seria depozitelor GEFCO Air & Sea din Frankfurt, Germania si Amsterdam, Olanda. Anul trecut, grupul a primit certificarea IATA-CEIV Pharma pentru activitatea sa aeriană și maritimă din Olanda. Acest certificat de conformitate reflectă experiența grupului în managementul de lanțului de aprovizionare în domeniul Life Science și Healthcare.

Industria farmaceutică însumează în România aproape 4% din totalul importurilor. În același timp, în ultimul an de zile, exporturile din acest sector au înregistrat o creștere de 5%. Dezvoltarea continuă a segmentului farmaceutic la nivel local este cea care setează trendul crescător la nivelul importurilor și exporturilor din industrie. În acest context, certificarea GDP permite diviziei românești a Grupului GEFCO să-și înceapă activitatea în această piață emergentă și să-și ofere serviciile către producători, importatori și distribuitori de produse farmaceutice. Numeroși clienți din industria farmaceutică românească au încredere deplină în GEFCO România, ceea ce îi permite companiei să livreze servicii de înaltă calitate, iar legea GDP este o metodă suplimentară de validare a respectării standardelor industriei.

„Conformitatea cu standardele GDP este o realizare și o dovadă în plus pentru înaltul nivel al serviciilor noastre și a expertizei pe care o oferim partenerilor noștri din sectorul farmaceutic. Menținerea integrității produselor medicale de-a lungul întregului lanț de aprovizionare este o reală provocare și un proces complex, motiv pentru care GEFCO România a dezvoltat un sistem de management al calității robust, ceea ce ne permite să menținem acest proces în cadrul stabilit prin legea GDP", spune Jerome Chevrolet, Manager General al GEFCO în Bulgaria și România, și Manager al Grupului pentru zona balcanică.

Despre Grupul GEFCO

Noi la GEFCO, considerăm cooperarea cu partenerii noștri pe termen lung drept cheia dezvoltării comune. Având la baza 69 de ani de experiență și o tradiție însemnată în industria automobilelor, proiectăm soluții inteligente și flexibile pentru lanțurile complexe de aprovizionare. Astăzi, grupul GEFCO este lider European în logistica automobilelor și un partener top 10 la nivel Mondial în soluțiile multimodale destinate lanțurilor de aprovizionare. Grupul este prezent în 47 de țări, cu 300 de locații din întreaga lume incluse în rețeaua sa actuală și având 13.000 de angajați la nivel global. GEFCO a raportat o cifră de afaceri de 4,4 miliarde de euro în 2017.

Vezi și: Gefco și Berge, parteneriat strategic pentru a dezvolta sisteme logistice auto în Spania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel