Gazprom are în 2014 cea mai mică producție din istorie

Sancțiunile economice impuse Rusiei au consecințe grave asupra țării conduse de Vladimir Putin: colosul Gazprom va încheia anul 2014 cu o producție de 444,4 miliarde de metri cubi de gaze, cu 43 miliarde de metri cubi mai puțin decât în 2013. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al companiei, care a precizat că aceasta reprezintă cea mai slabă producție anuală înregistrată de Gazprom vreodată, scrie hotnews.ro

Scăderea cantității de gaze naturale a venit pe fondul conflictului din Ucraina și al sancțiunilor impuse de Vest. În același timp, Gazprom - brațul energetic al Kremlinului - începe să resimtă cum politica europeană de diversificare a surselor de aprovizionare începe să dea roade.

Statele membre UE încep sa importe gaze naturale și din alte surse, pentru a se pune la adăpost de politica Gazprom, dictată deseori nu de piață, ci de interesele politice ale lui Vladimir Putin.

Gazprom a oprit în luna iunie livrările de gaze către Ucraina și le-a reluat abia în decembrie. Ucraina este a doua piață de desfacere pentru gazele rusești, după Germania.

De asemenea, Gazprom a pus capăt proiectului South Stream, care trebuia să aducă gaze din Rusia în Europa, prin Marea Neagră - Bulgaria - Serbia - Ungaria, evitând astfel Ucraina.

Vezi și: Sancțiuni și prețul petrolului: câți bani pierde Rusia anual în războiul economic cu Vestul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel