Gazonul sintetic, interzis în Liga 1. Decizia FRF

FRF
FRF

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, miercuri, interzicerea disputării meciurilor din Liga I pe suprafeţe artificiale, hotărârea urmând să fie pusă în aplicare începând cu sezonul 2019-2020. 

În momentul de faţă singurul stadion cu gazon artificial din Liga I este cel al formaţiei Concordia Chiajna. "Începând cu sezonul 2019-2020 în Liga I nu se va mai putea juca pe suprafeţe cu gazon artificial. În ultimii doi ani am văzut reacţiile jucătorilor şi antrenorilor faţă de terenul de la Chiajna. Aşa că din următorul sezon toate suprafeţele de joc din Liga I vor fi cu gazon natural sau gazon hibrid", a anunţat, miercuri, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. 

"De asemenea, nu ne mai dorim ca meciurile să se dispute fără spectatori atunci când un stadion nu îndeplineşte gradul de risc. Avem cazul meciului din Liga a III-a Cernavodă - FC Rapid, care nu s-a putut disputa cu spectatori din acest motiv. De acum înainte, dacă un club gazdă nu are un stadion care să corespundă gradului de risc va trebui să găsească un alt stadion. Dacă nu va găsi un stadion, atunci echipa gazdă pierde meciul la masa verde", a adăugat el. 

Conceptul de suspendare a omologării

Tot în ceea ce priveşte starea terenurilor, Federaţia Română de Fotbal a introdus conceptul de suspendare a omologării. "Începând cu următorul sezon, omologarea stadioanelor poate fi ridicată pe o perioadă limitată de timp. Până acum exista o singură omologare la începutul sezonul, dar pe viitor dacă întâlnim în Liga I, a II-a, a III-a sau la copii şi juniori terenuri care nu corespund nivelului competiţional respectiv omologarea va fi ridicată. Ceea ce presupune că clubul respectiv va trebui să găsească un alt stadion pentru disputarea meciurilor oficiale. Pentru că noi nu vrem să jucăm hochei, ci fotbal", a explicat Burleanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel