Gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău, etapele realizării interconectării - VIDEO de excepție

Gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău, etapele realizării interconectării - VIDEO de excepție
Gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău, etapele realizării interconectării - VIDEO de excepție

Lucrările la gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău înaintează zi de zi, pentru realizarea interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică între România și R. Moldova.

Pe 27 Aprilie 2010 s-a semnat la București Declarația privind instituirea unor parteneriate strategice între România și Republica Moldova, pentru integrarea europeană a Moldovei, ceea ce a oferit cadru prielnic cooperării interguvernamentale și realizarea Gazoductului Iași - Ungheni - Chișinău.

”Modelul de bună practică pe care Transgaz l-a dezvoltat și la implementat cu succes în vederea atingerii obiectivului strategic de obținere a securității energetice, prin diversificarea surselui și a rutelor de aprovizionare cu gaze naturale ne motivează să ne implicăm și mai mult și să susținem atingerea aceluiași obiectiv pentru partenerii din Moldova”, se arată într-un comunicat de presă.

VIDEO  Gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău, etape

”Extinderea gazoductului Iași-Ungheni spre Chișinău - unde se consumă circa 60% din tot gazul natural importat în R. Moldova - reprezintă un vector esențial pentru creșterea interesului economic față de acest gazoduct ce contribuie esențial la securitatea energetică a republicii Moldovs și a regiunii în care se află.” se mai arată în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel