EXCLUSIV  Gaze OPRITE pe termen NELIMITAT în București. ORICINE o poate păți: ”Am aflat cu stupoare. Noi am respectat legea!”

Chiar în momentul în care citiți acest articol, și dumneavoastră puteți rămâne fără gaze la bloc.

Locatarii unui bloc din Sectorul 6, la cinci minute de metrou Gorjului, pe strada Grințieșului, au povestit pentru DC News cum au rămas fără gaze aparent din senin. Au aflat motivul când au ieșit din bloc când au văzut pe ușă un anunț al administrației:

”Gazele au fost oprite de Distrigaz. Disconfortul creat este cauzat de apartamentul 87 care a refuzat montarea detectorului de gaze în apartament. Situația va persista până la data montării detectorului de gaz și la apartamentul menționat mai sus” - se arată în anunțul administrației blocului. 

Nu este singurul bloc aflat în această situație, doar că locatarii din acest imobil ne-au semnalat problema.

(w670)

Un localatar al blocului a vorbit pentru DC News despre această situație aflând că nu se întrezărește speranța rezolvării problemei în viitorul apropiat.

”Am aflat cu stupoare că din cauza unui singur apartament nu mai avem gaze, în secolul XXI, în București, la cinci minute de metrou. Să nu vă gândiți că este un bloc cu probleme! Nu! Oamenii nu au nicio datorie la întreținere! Cei care au refuzat montarea detectorului pur și simplu nu vor! Nu este vorba de bani.

Ar trebui să înțelegem că trăim în comunitate și trebuie să respectăm niște reguli, de fapt, să respectăm legea! Din cauza unui singur apartament am ajuns în această situație! Nu este normal să rămână și celelalte apartamente fără gaze din cauza unor oameni iresponsabili. Cine nu știe să trăiască la bloc, în comunitate, să se ducă în pădure. Dacă mergem la ușa lor nu rezolvăm mare lucru. S-a dus un vecin în această dimineață la persoana care s-a opus montării detectorului, s-au certat puțin de au trezit tot blocul, dar degeaba. S-a lăsat doar cu uși trântite, iar noi am rămas ca proștii, în continuare, tot fără gaz. Au încercat să-i convingă și pe alții că nu suntem obligați să montăm detectoare. Nu știu ce-i în capul lor. Noi am respectat legea și am pus aparatul. Vrem să se rezolve cât mai repede situația! Vrem să fim respectați. Totuși... nu știam că a avea gaze la bloc a devenit un lux”, ne-a povestit locatara blocului.

Obligativitatea montării senzorului de gaze şi a electroventilului se aplică pentru toate apartamentele care au geamuri termopan. ANRE a anunţat, încă din 2018, că dacă proprietarii nu respectă această prevedere, pot fi deconectaţi de le reţea. Din păcate... nu rămân fără faze doar cei care nu au acceptat montarea dispozitivului, ci și cei care locuiesc în blocul respectiv și care au aparatul.

Așadar, este de reținut următorul lucru: rămân fără gaze chiar şi cei care le instalează, dar ai căror vecini de bloc refuză să facă acest lucru, pentru simplul motiv că sistarea alimentării se face pentru tot imobilul. 

Rămâne de văzut în cât timp se va rezolva problema. Dacă și dumneavoastră ați avut astfel de probleme vă invităm să lăsați un comentariu la acest articol sau să ne scrieți pe adresa redacției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel