Gaze de șist: Hotărârile de interzicere a exploatării trebuie anulate

Consiliile locale din judeţul Vaslui care au interzis explorarea şi exploatarea gazelor de şist trebuie să anuleze aceste hotărâri, a decis Tribunalul Vaslui, în urma proceselor intentate de către Prefectură.

Considerate ilegale pe motiv că a fost încălcat articolul din Constituţie cu privire la bogăţiile subsolului, hotărârile au fost atacate în instanţa de contencios-administrativ de către Prefectura Vaslui, potrivit Mediafax.

Deciziile Tribunalului Vaslui, care a admis cererile Prefecturii, de anulare a hotărârilor CL privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist, nu sunt definitive. Un număr de 14 consilii locale din judeţul Vaslui, inclusiv două din cele trei pe teritoriul cărora compania Chevron are luate în concesiune suprafeţe de teren, au interzis, prin hotărâri adoptate în plen, explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunelor respective.

Deciziile au fost luate după ce Consiliul Judeţean Vaslui a eliberat, în decembrie 2012 şi ianuarie 2013, trei certificate de urbanism pentru explorarea gazelor de şist în trei perimetre din judeţul Vaslui, respectiv Păltiniş (Băceşti), Popeni (Găgeşti) şi Siliştea (Pungeşti).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel