EXCLUSIV  Gaură IMENSĂ la bugetul UE, după Brexit. Ana Birchall: Lucrurile se vor COMPLICA

BREXIT
BREXIT

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a declarat la interviurile DCNews că în cazul în care Marea Britanie va refuza să achite "nota de plată" la bugetul Uniunii Europene, există posibilitatea ca lucrurile să se complice foarte mult. 

Contribuția Marii Britanii la bugetul Uniunii Europene este de 70 de miliarde de euro. Ana Birchall spune că există un acord prin care Marea Britanie are în continuare drepturi depline în cadrul UE, ceea ce înseamnă că Regatul Unit trebuie să continue să contribuie la bugetul european. 

"S-a stabilit în liniile directoare de negociere că Marea Britanie rămâne cu statutul de membru al Uniunii Europene până în momentul în care iese efectiv. Vor fi mai puțini bani și pe bugetul actual. Din calculele specialiștilor UE, nota de plată este în jurul a 60 de miliarde de euro, iar impactul pentru bugetul următor este în jur de 10 miliarde de euro," a declarat Ana Birchall la interviurile DCNews Live.

Situația tinde însă să se complice foarte mult pentru că premierul Theresa May a declarat în repetate rânduri că nu este de acord cu plata acestor sume. Ana Birchall spune că negocierile sunt complexe. 

"Lucrurile se vor complica pentru că noi ținem foarte mult la unitatea negocierilor și la secvențialitate. (...) Dacă nu se va ajunge la o negociere privind acoperirea notei de plată integral din angajamentele curente va exista un impact la bugetul actual. Ai următoarele posibilități: ori țările contributoare vor plăti mai mult ca să acopere suma necesară, ceea ce mi-e greu să cred că se va întâmpla, ori vom contribui cu toții, ceea ce este foarte greu. Cu siguranță însă, acești bani trebuie acoperiți de undeva," a mai spus Birchall.

Răspunsul complet, de la minutul 17:00

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel