Gata! Cioloș depune luni, în Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare

Foto: Facebook Dacian Cioloș
Foto: Facebook Dacian Cioloș

Liderul USR, Dacian Cioloș, va depune luni, în Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare, a anunțat partidul într-un comunicat.

Președintele USR, Dacian Cioloș, va merge luni, în Parlament, unde va prezenta programul de guvernare și lista de miniștri pentru care va cere votul de învestitură. 

Vineri, 15 octombrie, Biroul Național al USR s-a întrunit la solicitarea premierului desemnat Dacian Cioloș și a stabilit calendarul pentru următoarele zile, arată un comunicat al partidului. 

Programul de guvernare va fi finalizat sâmbătă, iar duminică se vor întruni Biroul Național și Comitetul Politic pentru aprobarea programului și a listei de miniștri.

Astfel, luni, se vor depune în Parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

VEZI ȘI: Chirieac: Dacă PNL nu va sprijini Guvernul Cioloș, e o încercare de a umili USR. Nimeni nu se gândește la pasul doi

PNL a decis să nu susţină Guvernul Cioloş. Reacția premierului desemnat 

 

Anterior, după ce PNL a decis să nu susţină Guvernul Cioloş, premierul desemnat a declarat: "Din momentul în care am făcut o propunere de prim-ministru, USR a avut un singur obiectiv, acela de a forma cât mai repede un Guvern cu puteri depline care să ofere soluții pentru combaterea pandemiei, pentru rezolvarea crizei prețurilor energiei și pentru reformele din PNRR.

În acest sens, am propus să refacem Coaliția cu PNL și UDMR plecând de la un program pe care l-am propus cu soluții concrete legate de prețurile la energie, pentru combaterea pandemiei și PNRR. Din păcate, am constatat și astăzi că PNL refuză deocamdată o negociere cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis și nu pot să fac decât un apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un Guvern.

Eu sper să putem găsi soluția. USR este în continuare determinat și eu, ca premier desemnat, rămân determinat să propun, până la începutul săptămânii viitoare un Guvern în Parlament, pentru că acolo în Parlament se vede dacă există sau nu o susținere pentru un Guvern."

Florin Cîțu, președintele PNL și premierul demis prin moțiune, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că responsabilitatea formării unui nou Guvern îi revine USR PLUS. Totodată, Cîțu a spus că USR ar trebui să caute sprijin la PSD și AUR, celelalte două partide care au votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel