EXCLUSIV  Gara de Nord, schimbare spectaculoasă. Premieră istorică

Gara de Nord
Gara de Nord

Gara de Nord, principalul nod feroviar din ţară, ar putea suferi o transformare spectaculoasă. Daniel Tudorache, primarul PSD al sectorului 1, a precizat, la interviul acordat pentru DC News, că în curând va anunța un proiect care vizează transformarea Gării de Nord într-un centru de afaceri, traficul feroviar urmând a fi mutat în totalitate la Gara Basarab.

"În două săptămâni o să anunț un proiect cu Primarul General al Capitalei. Va trebui să intre în acest proiect și Ministerul Transporturilor. Cei care asigură în momentul de față conducerea ministerului au spus că ei mai au două luni de zile. Bine că au înțeles că mai au două luni de zile... E un proiect: să mutăm Gara de Nord la Gara Basarab, efectiv acolo să oprească trenurile, și toată zona să fie un centru de afaceri al Bucureștiului. Să vedem dacă e de acord și Guvernul", a declarat la DC News Live, primarul sectorului 1, Daniel Tudoache. 

Clădirea Gării de Nord este inclusă în lista monumentelor istorice, ultima restaurare având loc în perioada 1997-1999.

Piatra de temelie a gării a fost pusă la 10 septembrie 1868 în prezența lui Carol I, pe un loc ales de domnitor. Inaugurată la 13 septembrie 1872, stația a fost denumită inițial Gara Târgoviștei și abia din 1888 a luat denumirea actuală. Deși la început această gară nu era concepută pentru a deveni principala gară a Bucureștiului, odată cu trecerea anilor aceasta a devenit principalul nod feroviar al Capitalei dar și al României.

Vezi declarația integrală de la minutul 42:06

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel