Galați: Pacienți trimiși în alte județe, pentru radioterapie

Radioterapie
Radioterapie

Mii de pacienți cu afecţiuni oncologie şi care au nevoie de radioterapie nu mai pot face tratamentul în judeţul Galaţi, pentru că Secţia de Radioterapie a fost închisă pentru trei luni, întrucât se fac lucrări de modernizare, a anunţat, luni, directorul unităţii medicale. Pacienții sunt trimiți la tratament la spitale din alte județe.

Mii de persoane înregistrate cu afecţiuni oncologie şi care necesită tratament prin radioterapie nu vor putea face acest tratament în judeţul Galaţi, timp de trei luni, după ce Secţia de Radioterapie a fost închisă pentru lucrări de modernizare, a anunţat, luni, directorul unităţii medicale, Valentina Alina Dobrea.

Reamenajează secția pentru un nou aparat

Potrivit acesteia, de luna aceasta secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Andrei din Galaţi este închisă pentru lucrări de amenajare în vederea amplasării acceleratorului liniar de particule, un aparat modern şi eficient de tratament împotriva cancerului. Aparatul este acordat spitalului din Galaţi de către Ministerul Sănătăţii, prin Programul Privind Reforma Sectorului Sanitar - Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului de Sănătate din România, program care prevede dotarea unităţilor medicale. Reamenajrea secției va costa aproximativ un milion de euro, investiţia fiind asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

Până în octombrie, când secția se va redeschide, pacenții cu afecțiuni oncologice au fost trimiși la alte spitale.

În perioada de până la finele lunii octombrie, când se estimează că se va finaliza amenajarea secţiei, toţi pacienţii care se tratau sau urmau să se trateze la Secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean din Galaţi au fost redirecţionaţi către alte centre medicale.

„Pacienţii au fost înştiinţaţi, fiecare a semnat că a fost informat despre această închidere temporară a secţiei. Pacienţii pot urma tratament la unul din următoarele centre: Institutul Regional de Oncologie Iaşi, Institutul de Oncologie 'Dr. Alexandru Trestioreanu' IOB Bucureşti, Spitalul Colţea Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davilla' Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov şi Institutul Oncologic Cluj Napoca", a spus Dobrea, citată de Agerpres.

Aparatul nou va deservi, anual, mii de pacienți

Ea a arătat și cât de mulți pacienți vor beneficia de noul dispozitiv medical. 

„Dacă vorbim doar de cazurile oncologice nou descoperite în fiecare an, situaţia stă astfel - în 2015 s-au descoperit 1.314 noi cazuri oncologice, în 2016 - 1.162, în 2017 - 1.003, iar pe prima jumătate a anului 2018 s-au descoperit 690 de noi cazuri. Mai mult, avem 17.083 de pacienţi rămaşi în evidenţă oncologică, din care cel puţin jumătate fac radioterapie", a explicat Dobrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel