Urmărește emisiunea live


Gala Corpului Diplomatic acreditat la București, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie a României

Eveniment diplomatic de excepție în organizarea Camerei de Comerț și Industrie a României, luni, 30 ianuarie, la CCIR Business Center.

Membrii Corpului Diplomatic acreditați la București au fost invitați de CCIR, luni seara, la o recepția de la Business Center,  evenimentul marcând  contribuţia  diplomaţilor străini la dezvoltarea economiei naţionale, prin sprijinul acordat relaţiilor comerciale bilaterale dintre România şi diverse state ale lumii.

Mihai Daraban, președintele CCIR, în discursul  de deschidere al evenimentului a mulţumit ambasadorilor şi reprezentanţilor misiunilor diplomatice pentru implicarea acestora în intensificarea cooperării economice internaţionale şi stimularea investiţiilor globale. De asemenea, președintele CCIR a punctat evenimentele importante la care CCIR a luat parte și pe care le-a organizat alături de Președinția țării și Ministerul de Externe, precum misiunile economice din Regatul Hașemit al Iordaniei, Iran, Vietnam, Slovacia și Bulgaria.

„Am început să intensificăm și să dezvoltăm latura de diplomație economică și suntem conștienți de capacitățile economice ale României. (...) Ne dorim foarte mult să ieşim din graniţele UE în ceea ce priveşte comerţul exterior şi avem nevoie ca firmele românești să cucerească cât mai mult din piaţa internaţională. 70% din comerţul exterior al României este către Uniunea Europeană, 15% către ţările europene non-UE şi, din păcate, mai rămân 15% overseas. Din acest punct de vedere, CCIR a elaborat o strategie care vizează promovarea pe spații geografice ignorate de autorități în ultimii 26 de ani", a punctat Mihai Daraban.

La rândul său,  Alexandru Victor Micula, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a salutat organizarea acestui eveniment, care a devenit deja o tradiție pentru Corpul Diplomatic. „Pentru noi, CCIR și toate entitățile pe care le reprezintă sunt partenerul nostru natural pentru strategia economică diplomatică datorită membrilor, instrumentelor și capacității administrative ale acestei entități și putem spune că este cea mai reprezentativă organizație a mediului de afaceri din România. Astfel, întotdeauna ne dorim să discutăm cu acest partener înainte de a lansa noi inițiative la nivel internațional. În ultimii ani, de când dl. Daraban a devenit Președintele CCIR, trebuie să recunoaștem că am dezvoltat nu doar un parteneriat strategic în acțiunile zilnice, dar am fost capabili să dezvoltăm un parteneriat instituțional", a declarat dl. Alexandru Victor Micula.

Lazăr Comănescu, consilier al CCIR pe probleme  de afaceri externe 

În cadrul evenimentului de la Business Center, președintele CCIR a anunțat că  Lazăr Comănescu, fost Ministru de Externe în Guvernul tehnocrat, a devenit consilier CCIR pe probleme de afaceri externe și a mulțumit dlui Comănescu pentru activitatea sa ca ministru și pentru acceptarea acestei poziții în cadrul organizației pe care o conduce.

„Sunt onorat să fiu aici în această seară și totodată sunt încântat că v-am putut întâlni pe dvs., cei cu care am cooperat foarte eficient anul trecut și cu care poate am fost capabili să contribuim la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și țările dvs. Cum poate vă amintiți și cum au precizat dl .Președinte Daraban și dl. Micula, una dintre prioritățile mele în timpul mandatului meu de ministru de externe a fost de a îmbunătăți, de a consolida dinamica diplomației economice. (...) În acest context, am fost onorat când Președintele Daraban mi-a transmis invitația de a mă alătura echipei sale în calitate de Consilier pe teme de afaceri externe și faptul că voi lucra îndeaproape cu dvs. a fost încă un argument important ce m-a făcut să decid să mă alătur CCIR", a Lazăr Comănescu.

[citeste si]

Camera de Comerţ şi Industrie a României, organizaţie non-guvernamentală, organizează anual Recepţia în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti. Prin acest eveniment, CCIR onorează contribuţia reprezentanţelor diplomatice din anul 1864, când diplomaţii străini din Bucureşti au făcut demersuri pe lângă domnitorul Alexandru Ioan Cuza pentru promulgarea primei legi a Camerelor de Comerţ din Principatele Unite, semnată la 30 septembrie 1864. Anul trecut, Camera de Comerţ şi Industrie a României a aniversat 150 de ani de la promulgarea legii domnitorului A. I. Cuza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel