Gafa subtilă făcută de Băsescu la învestirea lui Ponta. Ai sesizat-o?

Traian Băsescu, în timpul discursului său de la ceremonia depunerii jurământului, a încurcat cabinetul Tăriceanu cu cabinetul Boc, atunci când a vorbit despre preluarea guvernării și deficitul bugetar.

"Ştiu cum s-a preluat guvernarea ţării la sfârşitul anului 2004, cu un deficit uriaş la bugetul de stat, în condiţii de creştere economică şi cu angajamente care nu acopereau resursele bugetului pentru anul 2009, mă refer la legislaţie, care viza pensii, salarii şi aşa mai departe", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a încurcat borcanele anilor de guvernare, menționând anul 2004, când de fapt făcea referire la anul 2008, atunci când executivul condus până de Călin Popescu Tăriceanu a fost înlocuit de un nou cabinet, format de Emil Boc. Anul 2004 îi este drag pentru că atunci a venit la Putere și a impus, forțând prima oară Constituția, un premier de la un partid care nu câștigase alegerile.

Deficitul bugetar "uriaș" despre care vorbește șeful statului este cel cunoscut de România în 2008. Atunci s-a atins nivelul de 5,4%, fiind la vremea aceea al treilea cel mai mare dificit bugetar în PIB din UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel