Ilie Sârbu: Băsescu vrea război ca să rămână președinte

Ilie Sârbu
Ilie Sârbu

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, spune că cetățenii nu au nimic de câștigat de pe urma unei a treia suspendări a președintelui Băsescu și că în acest demers "nu este vorba despre cetățeni", conform Mediafax.

Întrebat, luni, de jurnaliști, ce câștigă românii prin suspendarea președintelui cu trei luni înainte ca acestuia să i se termine mandatului, Ilie Sârbu a răspuns "nimic". 

"Aici nu este vorba despre cetățeni", a adăugat el.

"Este vorba de ambiţia domnului Băsescu. Cetăţenii români nu au câştigat nimeni de pe urma conducerii României de Băsescu. Acum pe ultima sută de metri vrea să le arate mai mult că pierd, în raportul cu nominalizarea comisarului şi în relaţiile cu statele din jurul conflictului. Nu l-am văzut să fie constructiv în toată perioada asta", a declarat liderului grupului PSD din Senat, citat de Mediafax.

Sârbu crede că suspendarea preşedintelui se poate face, în ciuda situației sensibile din zonă, deoarece "contextual regional" nu stă în Băsescu."
"Dumneavoastră credeţi că contextual regional stă în Băsescu? Haideţi să fim serioşi", a fost replica lui Sârbu.

Preşedintele Traian Băsescu şi-ar dori ca în România să înceapă un război, mai spune Sârbu.

Capetele de acuzare pentru suspendarea lui Băsescu

"El ar vrea ca lucrurile să se răstoarne să înceapă război în România, să rămână preşedinte. Este o chestie pe care o cunoaştem. Credeţi că liderii marilor puteri stau pe telefoanele roşii şi vorbesc despre Băsescu? E iluzia aceasta pe care el o alimentează de multă vreme, cât de important este în zonă. Dumneavoastră nu vă daţi seama care este importanţa lui? Un preşedinte pe final de mandat, care mai are o lună , două luni, ce mai poate să facă?", a spus Ilie Sârbu.

Întrebat despre ce război vorbeşte, Sârbu a precizat că Traian Băsescu se află deja în război cu toată lumea şi că "şi-ar dori un scandal, ceva care să-i prindă bine".

"Ce câştigă ţara poate, că lucrurile ar intra în normalitate. Că nu îşi poate un preşedinte să calce în picioare Constituţia. Scandal nu face decât domnul Băsescu, noi nu facem, dacă se ajunge la aşa ceva să respectăm constituţia. Scandal face Băsescu, din asta trăieşte, toată viaţa lui a trait din scandal. Ce vreţi acum pe ultima sută de metri să-şi schimbe mentalitatea? Să devină deodată un înger al politicii româneşti. În scandal, în conflict a trait, în asta vrea să trăiască", a precizat Ilie Sârbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel