GAFĂ. Călin Popescu Tăriceanu a încurcat noul pod de la Agigea cu cel vechi

Călin Popescu Tăriceanu, aflat joi pe  noul pod de la Agigea, ce traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, a crezut că se află de fapt pe vechiul pod, de pe DN39, şi s-a contrazis cu jurnaliştii care i-au explicat că a încurcat podurile, spunându-le: "Vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult ca voi"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi vicepremierul Liviu Dragnea au mers, joi, să verifice stadiul lucrărilor la noul pod de la Agigea care traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră şi face legătura între DN 39 şi A4.

Tăriceanu a stat de vorbă cu reprezentanţii constructorului, care i-au prezentat date tehnice privind acest proiect, după care a fost rugat de jurnalişti să îşi exprime părerea despre noul pod, el spunându-le că este vechiul pod, care a fost reabilitat.

Ziariştii au încercat să îi explice că a încurcat podurile, însă Tăriceanu i-a contrazis din nou: "Eu vin de la Bucureşti şi ştiu mai mult decât voi!".

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu spune că PNL se va scinda după alegeri

"Eu am vrut să mă lămuresc cu privire la schemele de încărcare pentru verificarea pe care este normal să o facă constructorul înainte de darea în funcţiune. Sunt în total şapte teste, pentru rezistenţa la înconvoiere şi la torsiune. Aţi înţeles ce înseamnă asta? Nu aţi înţeles! (...) Mă bucur pentru că lucrarea este practic terminată şi urmează să fie dată în funcţiune. Este o lucrare extrem de spectaculoasă, de artă de inginerie, cu o estetică foarte modernă. Sunt lucrări care trebuiesc periodic întreţinute", a spus Tăriceanu.

Continuând dialogul cu jurnaliştii care i-au explicat că nu este vorba despre podul hobanat care a funcţionat şi înainte şi a trecut prin lucrări de întreţinere, ci despre un pod nou, Tăriceanu a răspus: "Este un pod parţial nou!".

El a spus că ştie pentru că a mai trecut pe acest pod şi a tăcut încurcat când jurnaliştii i-au arătat podul vechi, aflat la câteva sute de metri în aval.

În ajutorul lui Tăriceanu a intervenit vicepremierul Liviu Dragnea.

"Până la urmă e cel mai mare pod hobanat din România, ce face legătura între nordul şi sudul Portului Constanţa şi, de asemenea, face legătura cu A4, varianta ocolitoare a municipiului Constanţa şi se evită trecerea prin Lazu şi Agigea. (...) Mai urmează acum şi infrastructura şi drumurile de acces. Este o investiţie extrem de importantă pentru Constanţa şi toată zona de aici. Este până la urmă o lucrare de artă cu care Constanţa o să se mândrească", a declarat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel