Gabriela Firea, plan de redresare a RATB! Ce propunere face

Gabriela Firea propune un plan pentru redresarea RATB, astfel încât mijlocul de transport în comun să reprezinte o alternativă la deplasarea cu autoturismul personal.

"Orice soluție realistă pentru rezolvarea problemei traficului în București trebuie să aibă ca punct de plecare aducerea transportului public la standarde europene, astfel încât să devină o alternativă viabilă pentru cei care circulă în oraș cu autoturismele proprii.

Pentru asta trebuie urmați câțiva pași simpli, dar pentru care e nevoie de voință politică din partea Consiliului General și determinare din partea primarului.

Primul dintre aceștia este transformarea Regiei Autonome de Transport București în societate comercială, fapt ce decurge și din obligațiile stabilite de Regulamentul (C.E.) nr. 1370/2007. Consiliul General va deține 100% din acțiunile noii societăți comerciale, care va prelua pe baza unui contract ferm activitatea de transport public în București, fiind exclusă privatizarea integrală sau parțială a acesteia.

Cel de-al doilea pas îl reprezintă dimensionarea corectă a subvențiilor acordate de municipalitate, pe baza costurilor de exploatare și a numărului real de beneficiari. Având o încadrare exactă în parametri bugetari a activității, se poate trece la cel de-al treilea pas, respectiv asigurarea parcului de autovehicule necesar pentru acoperirea integrală a nevoilor de transport ale publicului.

După ce activitatea companiei de transport public va fi pusă pe baze economice sănătoase, urmează ultimul pas, respectiv introducerea biletului unic de călătorie, valabil atât pe mijloacele de transport de suprafață cât și pentru metrou. Biletul unic va putea fi achiziționat nu doar de la punctele clasice de vânzare a legitimațiilor de călătorie, ci și online. De asemenea, va exista și o versiune electronică a tichetului, pentru telefoanele mobile inteligente.

Modernizarea transportului public și introducerea tichetului unic de călătorie sunt menționate la primul punct al Decalogului pentru București, pe care l-am propus tuturor contracandidaților mei. Sunt zece soluții simple, menite să întrunească consensul participanților la aceste alegeri, și care să fie puse în practică indiferent cine va fi Primarul General al Capitalei în următorii 4 ani", se arată într-un comunict de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel