Gabriela Zoana, apel către politicienii români

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană lansează un apel către politicieni cu o săptămână înainte de votul pentru rezoluția „The rule of law in Romania” (Statul de drept în România) din Parlamentul European.

"Ne aflăm cu toții în fața unui moment extrem de important ce va avea loc în această lună în Parlamentul European, supunerea la vot a rezoluției „The rule of law in Romania”, miercuri, 14 Noiembrie, inițiată în urma sesizărilor venite din partea unor europarlamentari români care, din nefericire, nu au înțeles că din dorința de a acumula capital electoral național au făcut un rău imens propriei țări.

În acest context politic european extrem de important, fac un apel la unitate națională, unitate care este mai mult decât necesară în cazul unui asemenea demers în plen. Îmi exprim speranța că toți colegii mei europarlamentari români  vor vota pentru binele țării noastre, iar politicienii din țară, atât cei care fac parte din arcul Puterii, cât și membrii partidelor de Opoziție, vor înțelege însemnătatea momentului și vor conștientiza faptul că acum nu mai este vorba de un joc politic, ci de România.

Prestația excelentă a premierului României, doamna Viorica Dăncilă, în timpul audierilor, intervențiile noastre din plenul Parlamentului European în timpul dezbaterilor care s-au purtat atât la Bruxelles, cât și la Strasbourg, în luna Octombrie, în plen sau în comisia LIBE, dar și discursul Președintelui României în plenul Parlamentului European, au reușit să prezinte situația din România într-un mod obiectiv, nedistorsionat. Putem spune că în acest moment europarlamentarii din toate țările membre au o imagine adecvată a ceea ce s-a întâmplat de fapt în țara noastră, atât în timpul protestelor din luna August, cât și în ceea ce privește procesul armonizării legilor justiției cu deciziile Curții Constituționale."

Să ne unim cu toții pentru țara noastră!

"Mâine, 07 Noiembrie, rezoluția cu privire la statul de drept în România va fi discutată în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne din Parlamentul European (LIBE). Să ne unim cu toții pentru țara noastră!

Deși este extrem de regretabilă inițierea unui asemenea demers împotriva României, mai ales înainte de preluarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene și mai ales de către eurodeputați români, consider că este momentul să conștientizăm importanța coalizării tuturor forțelor politice înainte de  momentul votului din plenul Parlamentului European.

Doar așa vom arăta cu toții, europarlamentari ai Puterii, ai Opoziției sau europarlamentari independenți, că am fost trimiși la Bruxelles de către o singură țară, iar interesele noastre coincid cu cele ale României", a transmis Zoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel