Gabriela Firea vrea majorarea amenzilor pentru lucrările nesemnalizate

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti va propune majorarea amenzilor pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor de infrastructură, precizare făcută după ce o persoană şi-a pierdut viaţa în urma unui accident pe strada Drumul Ghindari. 

"În proxima şedinţă a Consiliului General voi propune un proiect de hotărâre privind majorarea amenzilor pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor de infrastructură", a declarat Gabriela Firea, conform unui comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei. 

În ce priveşte accidentul menţionat, PMB a precizat că, potrivit cercetărilor făcute de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pe strada Drumul Ghindari, aflată în administrarea Primăriei Sectorului 5, se desfăşoară lucrări la reţeaua de canalizare de către compania Acvatot, pentru ApaNova. Potrivit ApaNova, lucrările de asfaltare nu au fost recepţionate. 

"În funcţie de rezultatele anchetei Brigăzii de Poliţie Rutieră, Poliţia Locală va lua măsurile legale care se impun faţă de firma care a executat lucrări fără să asigure semnalizarea corespunzătoare a acestora", se mai arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, primarul general a solicitat în repetate rânduri companiilor care execută lucrări edilitare pe arterele Capitalei să împrejmuiască şi să semnalizeze corespunzător lucrările de intervenţie în carosabil, subliniind că semnalizarea acestor lucrări este obligatorie, astfel încât să se asigure deplasarea în siguranţă a tuturor participanţilor la trafic. 

În prezent, amenda maximă ce poate fi aplicată în astfel de situaţii de către Poliţia Locală este de 2.500 de lei şi poate fi majorată, prin Hotărâre a CGMB, până la 5.000 de lei, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel