Gabriela Firea vrea ca primăria București să preia Romexpo

Consilierii generali ai Capitalei urmează să dezbată, miercuri, un proiect de hotărâre în baza căruia să solicite transmiterea Romexpo din domeniul public al statului şi administrarea RA-APPS-SAIFI în administrarea CGMB. 

Pe amplasamentul respectiv se va realiza o zonă în vederea desfăşurării activităţilor culturale, educative şi sportive, prevede proiectul. 

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că în Capitală se înregistrează un deficit major de zone destinate activităţilor din domeniul cultural, educativ şi sportiv. 

"În acest sens, municipiul Bucureşti a identificat, ca oportunitate de realizare a unei zone care să ofere posibilitatea organizării activităţilor culturale, educative şi sportive, imobilul Romexpo din Bdul Mărăşti, nr. 65-67, fiind o clădire amplasată într-o zonă uşor accesibilă care se pretează pentru realizarea activităţilor de agrement", se arată în document. 

Terenul aferent imobilului menţionat se află în proprietatea statului. Dreptul de proprietate asupra construcţiilor aparţine SC Romexpo SA, iar dreptul de administrare al terenului este al RA-APPS-SAIFI, drept de folosinţă, sarcini pe o perioadă de 49 de ani - Camera de Comerţ şi Industrie a României. Suprafaţa măsurată a terenului este de circa 309.704 mp. 

Se menţionează că Municipiul Bucureşti a încheiat, pe o perioadă de patru ani, un protocol de parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, în scopul colaborării în vederea organizării de activităţi specifice, de interes public local (cultural, educativ şi sportiv). 

Pe 23 noiembrie 2016, Gabriela Firea a declarat, cu prilejul semnării protocolului respectiv, că PMB vrea să amenajeze Pavilionul A al Romexpo ca o sală polivalentă, suma necesară în acest caz fiind estimată la 30 de milioane de euro. 

"Primul proiect comun al PMB, Primăriei sectorului 1 şi Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) va fi amenajarea Pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă. În această sală, (...) vor putea să se amenajeze 15.000 de locuri, de asemenea vestiare, săli de conferinţe, loje şi tot ceea ce este necesar ca şi infrastructură într-o sală polivalentă pentru a putea fi acreditată la nivel european. (...) De asemenea, întreg spaţiul Romexpo va fi reamenajat şi va fi şi un obiectiv turistic. Am discutat în ceea ce priveşte mobilitatea. Şi căile de acces, şi mijloacele de transport vor fi, de asemenea, aduse la nivelul noii clădiri care va fi amenajată aici, în mijlocul Romexpo, ca o sală polivalentă", a precizat primarul general. 

Firea a menţionat, la momentul respectiv, că propunerea PMB este ca sala să poarte numele Nadia Comăneci, iar preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a fost de acord, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel