Gabriela Firea: „Viața la bloc este o realitate. Împreună putem s-o facem confortabilă!"

Candidatul PSD pentru funcția de primar general al Capitalei Gabriela Firea s-a întâlnit azi cu reprezentanții Ligii Asociațiilor de Proprietari „Habitat" și ai Asociației Române pentru Locuințe „Casa Plus", cărora le-a prezentat principiile care stau la baza alcătuirii Programului de guvernare pentru București, care este în curs de elaborare concomitent cu dezbaterea principalelor capitole împreună cu organizațiile reprezentative ale cetățenilor. 

În deschiderea dezbaterii, dna Gabriela Firea a menționat că una dintre caracteristicile fundamentale ale administrației pe care le promovează este orientarea exclusivă către cetățean, ceea ce presupune ca toate măsurile care vor fi cuprinse în Programul de guvernare locală să fie caracterizate de coerență, rigoare și transparență, ceea ce presupune un grad ridicat de informatizare a activității din Primăria Capitalei.

Problemele ridicate de cei prezenți au fost legate în primul rând de calitatea serviciilor publice – termoficare, alimentare cu apă, canalizare, transport în comun, dar și specifice asociațiilor de proprietari – consolidarea clădirilor cu risc seismic, izolarea termică a blocurilor, parcările de reședință, modul de calculare a cheltuielilor de întreținere, actualizarea cărților de imobil etc. Nu în ultimul rând, s-a pus problema unei cheltuiri mai eficiente a banului public, ținând cont de priorități legate de calitatea vieții și nu de ordin estetic.

„Legislația prevede clar implicarea Consiliului General al Municipiului București și a Consiliilor Locale de sector în îndrumarea și controlul asociațiilor de proprietari", a precizat dl Mihai Mereuță, președintele Ligii „Habitat", adăugând că în ultimii ani autoritățile locale au ignorat în totalitate acest lucru, ceea ce a avut drept consecință acumularea de probleme și creșeterea gradului de nemulțumire a populației.

[citeste si]

Candidata PSD a precizat că dincolo de reintrarea în normalitate din acest punct de vedere, va extinde colaborarea cu organizațiile asociațiilor de proprietari, în sensul creării unui cadru permanent prin care acestea, dată fiind experiența considerabilă pe care au acumulat-o, să poată asigura instruirea și consilierea tuturor asociațiilor interesate.

„În calitate de primar general, voi promova, prin consultare permanentă cu cetățenii, iar reprezentanții asociațiilor de proprietari sunt un interlocutor valoros, măsuri simple care pot rezolva probleme punctuale, și care să ofere o bază solidă pentru rezolvarea marilor probleme structurale ale Bucureștiului. Ca să vă dau un singur exemplu, soluția pentru termoficare nu începe cu construcția unor noi termocentrale, ci cu anveloparea tuturor blocurilor, după care vom putea face o evaluare a necesarului caloric, să dimensionăm rețeaua de transport și s-o modernizăm. Viața la bloc este o realitate, de noi depinde s-o facem confortabilă", a spus Gabriela Firea la finalul întâlnirii, punctând faptul că familiile din București vor putea constata îmbunătățiri vizibile ale condițiilor de viață după doar câteva luni de la preluarea mandatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel