Gabriela Firea: Printre nominalizările de prefecți sau identificat membri PNL

Senatoarea PSD Gabriela Firea a comentat miercuri, la B1 TV, subiectul schimbării prefecților din mai multe județe, pentru care premierul Dacian Cioloș va da explicații în Parlament pe 14 martie. 

Firea susține că PSD nu se opune schimbării unor prefecți din funcții, dar că solcial-democrații au observat că în unele cazuri, au fost numiți membri ai PNL, ceea ce nu este un lucru corect, ținând cont că Executivul Cioloș este unul tehnocrat. 

”Este atributul Guvernului să numească prefecți. În urma unor controale este posibil ca anumiți prefecți să trebuiască să părăsească posturile. Nouă ne-a captat atenția faptul că din cele câteva nominalizări făcute săptămâna trecută s-au identificat membri ai PNL, ceea ce nu cred că este un lucru corect. Nu este greșit să faci politică, dar dacă ești un guvern tehnocrat nu înseamnă că trebuie să își gășesti resursa de carde din zona înalților funcționari publici, exact din sânul unui partid. Cred că un guvern tehnocrat trebuie să-și păstreze promisiunea făcută la instalare, să găsească persoane care nu au făcut parte dintr-un partid politic. Așa este corect”, a spus Gabriela Firea.

”Este un limbaj dublu să spui că nu ai de-a face cu spectrul politic și ulterior găsești prefecți în cadrul unui partid politic. Nu avem o problemă cu această caracteristică a unui guvern de a-și alege reprezentanții în teritoriu”, a mai spus senatoarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel