Gabriela Firea spune că Viorica Dăncilă i-a propus să fie comisar european

Firea - Dancila
Firea - Dancila

Primarul general Gabriela Firea a spus că premierul Viorica Dăncilă a sunat-o, marți, pentru a o întreba dacă ar fi de acord ca ea să fie propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european. Firea a spus că a respins propunerea.

Gabriela Firea a afirmat, marți seara, la Digi Tv, că premierul Viorica Dăncilă a sunat-o pentru a-i cere acceptul să fie propunerea Guvernului României pentru comisar european, dar a declinat oferta.

„Vreau public să îi mulțumesc doamnei premier Viorica Dăncilă pentru că astăzi, în jurul prânzului, m-a sunat și mi-a spus că ar dori să aibă acceptul meu pentru a fi propunerea Guvernului României să am această calitate de candidat la poziția de comisar european. I-am mulțumit foarte mult pentru intenția pe care a avut-o, pentru gândul pe care l-a exprimat, mi-a spus că aș fi persoana cea mai potrivită, sunt primarul general al Capitalei, am numărul cel mai mare de voturi exprimate din partea populației după președinte și am rezultate în această poziție. I-am mulțumit pentru apreciere, dar i-am spus că la fel ca domnia sa, și eu vreau să îmi duc mandatul până la ultima zi”, a spus Gabriela Firea.

Firea consideră că Victor Negrescu este o propunere bună pentru a fi comisar european

Întrebată despre poziția președintelui Klaus Iohannis, care a afirmat că premierul demis nu are nicio legitimitate să propună un candidat pentru funcția de comisar european, Gabriela Firea a spus că Guvernul Dăncilă este încă în funcție și are, între atribuții, să facă propunere pentru comisar european.

Premierul în exerciţiu Viorica Dăncilă a confirmat că Victor Negrescu este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european, precizând că scrisoarea către Bruxelles urma să fie trimisă marți, transmite Mediafax.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a primit marţi după-amiază scrisoarea Guvernului Viorica Dăncilă cu noua propunere pentru postul de comisar european, a declarat un oficial UE, precizând că sunt cunoscute disensiunile de la Bucureşti, dar că procedura este urgentă.

„Oricare va fi noul candidat român, el sau ea trebuie să fie acceptabil de către preşedintele-ales şi trebuie să reuşească să obţină susţinerea necesară în Parlamentul European. Europa trebuie să meargă înainte", a precizat un oficial UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel