Gabriela Firea: Să stopeze ceea ce face Codrin Ștefănescu. Azi a EXPLODAT tot

Rodica Mitu / 19 oct 2018 / 18:14 Salveaza PDF Comentarii
Gabriela Firea
Descriere foto: Gabriela Firea

Gabriela Firea, primar general, susține că sunt întorși împotriva sa consilierii PSD, lansând un atac extrem de dur.

Am informații certe că la sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff se pune la cale un plan de sabotare a mea în calitate de Primar General al Capitalei, prin întoarcerea împotriva mea a consilierilor generali PSD. Concret, dl. Codrin Ștefănescu, fost secretar general adjunct al PSD, în total dispreț față de statutul partidului, a început să-i convoace individual pe consilierii generali pentru a-i convinge să se delimiteze de mine și de echipa mea și să nu-mi mai voteze proiectele, promițându-le funcții și alte avantaje.

Mai mult, se fac presiuni asupra consilierilor generali să semneze declarații cum că sunt constrânși să voteze, la fiecare ședință, proiecte cu care nu sunt de acord. Oricine ar semna așa ceva s-ar dovedi nu doar de rea credință, ci și nedemn. Pentru că toate proiectele pe care le propun eu sunt conforme cu Programul de Guvernare Locală, aprobat de conducerea partidului, și cu care ne-am prezentat în fața electoratului în 2016. Am primit încrederea alegătorilor din Bucuresti, care ne-au dat 7 primari și majoritate în Consiliul General tocmai pentru a putea pune în aplicare acest program.

Dacă nu votează proiectele noastre, nu pe mine mă pedepsesc, ci pe bucureșteni, cei care le-au acordat votul și încrederea. Așa cum s-a întâmplat la ultima ședință de Consiliu General, când din cauza faptului că nu a fost votată rectificarea bugetară, nu putem achita în avans gazele pentru energia termică. Vom rezolva acest lucru la ședința următoare, după ce sper că au înțeles toți colegii ce consecințe poate avea, uneori, votul politic”, a transmis Gabriela Firea, vineri, 19 octombrie. 

„Să-l trimită pe alte fronturi”

„Prin urmare, îi solicit public, ceea ce i-am cerut și personal, președintelui PSD Liviu Dragnea să-l retragă în „cazarmă" pe Codrin Ștefănescu sau să-l trimită pe alte fronturi. La Primăria Capitalei nu avem nevoie de războaie și încercăm să facem cât mai puțină politică și cât mai multă administrație, în beneficiul cetățenilor. Am înțeles destul de târziu, la jumătatea mandatului, că nu mai are sens să mă iluzionez că voi beneficia de sprijin pentru marile proiecte al Capitalei – cum ar fi rezolvarea problemei traficului prin finalizarea centurii Ocolitoare, la care nici nu se lucrează în ritm susținut, dar se inventează, în schimb, motive pentru a nu fi transferată la Primăria Generală. Aș vrea însă măcar să fim lăsați în pace, să putem lucra pentru cetățeni”, a zis primarul general.

„Distrug tot am realizat până acum”

„Practic”, continuă Gabriela Firea, „prin distrugerea majorității PSD-ALDE din Consiliul General, ceea ce se încearcă în aceste zile, este condamnat Bucureștiul la subdezvoltare, încetinirea proiectelor, sau chiar blocarea celor începute de mine si echipa mea. Sunt convinsă că bucureștenii vor ști să facă diferența, la toate scrutinele care ne așteaptă, între cei care muncesc zi de zi pentru ca ei să aibă o viață mai bună și cei care, pentru interese personale, distrug tot ceea ce s-a realizat până acum”.

„Astăzi a explodat totul”

Primarul general a avut și o intervenție telefonică la Antena 3, în cadrul emisiunii „100 de minute", moderată de Alessandra Stoicescu. „Se fură votul acordat de către bucureșteni. (...) Domnul Ștefănescu îi cheamă și le spune că are girul domnului președinte Dragnea să discute cu dumnealor și să le spune că nu este bine să mai voteze în Consiliul General proiectele propuse de mine ca primar general, că trebuie să-mi ceară demisia de la PSD București și că trebuie să se delimiteze de mine. (...) Îmi pare rău că s-a ajuns aici. I-am transmis domnului Dragnea ceea ce se întâmplă. Spune că domnul Ștefănescu nu e copilul lui și nu răspunde pentru faptele sale. Are posibilitatea, ca președinte al partidului, să intervină și să stopeze ceea ce face", a spus Gabriela Firea.

„De câteva zile se fac aceste întâlniri. Astăzi a explodat totul pentru că au fost chemați și în grup. Și oamenii credeau că se întâlnesc și cu mine, că sunt probleme pe care le discutăm la nivel politic, dar care vizează Capitala. Când au văzut că eu nu sunt și li se cer declarații împotriva mea, să nu mă mai susțină, să nu mai voteze nimic din ceea ce propune primarul general, păi asta nu fac nici consilierii opoziției. Pentru că și ei votează anumite proiecte pe care le consideră foarte urgente pentru București", a adăugat primarul general, la Antena 3.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26