Gabriela Firea răspunde acuzațiilor Tennis Class

In legatura cu informatiile transmise presei de catre reprezentantii Clubului Sportiv Tennis Class, conform carora Primaria Capitalei intentioneaza sa edifice o constructie de tip mall in locul patinoarului "Mihai Flamaropol", Primaria Municipiului Bucuresti face  precizari.

Prin Hotararea de Guvern nr. 804/2013, o suprafata de 26.321 mp a fost transmisa integral din administrarea MTS in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea CGMB, in scopul realizarii obiectivului de investitii "Renovarea patinoarului artificial Mihai Flamaropol"

Mai mult decat atat, conform Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 240 din 26 Septembrie 2013, Municipiul Bucuresti se obliga sa mentina destinatia actuala a patinoarului artificial „Mihail Flamaropol" si sa asigure gratuitatea desfasurarii activitatilor specifice Ministerului Tineretului si Sportului precum si a unitatilor/ institutiilor din subordinea sau coordonarea acestuia.
De asemenea, conform aceleiasi Hotarari, Municipiului Bucuresti are obligatia de a reface patinoarul artificial in conditiile impuse de normele si standardele internationale in vigoare, precum si de a realiza spatii adiacente necesare practicarii activitatilor sportive.

Un nou patinoar cu o capacitate de 3.100 de locuri

Conform caietului de sarcini, firma care a castigat contractul de proiectare si executie a patinoarului se obliga sa construiasca "o arena sportiva patinoar artificial cu o capacitate de de 3100 de locuri pe scaune cu toate facilitatile necesare publicului spectator sau venit pentru agrement, sportivilor si artistilor etc." precum si "un centru multifunctional sportiv si de agrement format din: bazin inot, spatii pentru relaxare si intretinere fizica (welness), spatii pentru recuperare fizica, relaxare, masaj hidrotermoterapie (spa), sala de escalada indoor si dotari pentru escalada outdoor, spatii comerciale si pentru alimentatie publica, spatii pentru promovare vizuala a sporturilor pe gheata si a evenimentelor organizate dai si spatii pentru administratie, spatii tehnice, spatii de depozitare, vestiare pentru sportivi si echipele insotitoare, vestiare pentru arbitri, vestiare pentru public etc."

Totodata, prin noua constructie se urmareste si marirea suprafetei de spatiu verde, prin amenajarea de peluze orizontale si pe taluzuri. Se vor amenaja peluze inierbate si se vor planta arbori si arbusti ornamentali. De asemenea se vor amenaja in incinta minim 110 locuri de parcare si, pentru buna functionare, imobilul va beneficia de infrastructura existenta din cadrul cornplexului sportiv Lia Manoliu (parcajul suprateran cu o capacitate de cca. 1300 de locuri).

[citeste si]

In ceea ce priveste situatia juridica a Club Tennis Class, acesta, in calitate de locatar, nu si-a achitat obligatiile financiare fata de locator, respectiv Federatia Romana de Hochei pe Gheata. Ultimul act aditional, nr. 5/2009, incheiat intre cele doua parti, stabileste ca in cazul nerespectarii prevederilor contractului, acesta se reziliaza de drept, fara a fi necesara o notificare prealabila sau interventia vreunei instante judecatoresti. In aceste conditii contractul de inchiriere devine nul de drept.

Mai mult, prin H.G. nr.1412/2003, pozitia 2 din anexa, terenul aferent patinoarului M. Flamaropol, aflat in administarea Agentiei Nationale pentru Sport a fost dat in folosinta gratuita pe o perioada de 49 ani Federatiei Romane de Hochei pe Gheata. Ulterior emiterii hotararii de Guvern la contractul de inchiriere perfectat initial de Club Tennis Class cu Complexul Sportiv Lia Manoliu, a fost incheiat Actul aditional nr. 5/2009 intre club si noul locator, respectiv Federatia Romana de Hochei pe Gheata.

PMB nu a solicitat incheierea unui contract de inchiriere cu Club Tennis Class si niciun fel de suma reprezentand chirie aferenta terenurilor folosite. Dupa preluarea amplasamentului in baza H.G. 804/2013, Municipalitatea a notificat Clubul sa elibereze terenul ocupat, dupa care l-a actionat in instanta pentru neeliberarea amplasamentului si a avut castig de cauza, instanta dispunand definitiv si irevocabil evacuarea imobilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel