Gabriela Firea, pusă pe treabă: Nu aveţi de ce să zâmbiţi

Gabriela Firea a anunţat, joi, după ceremonia de depunere a jurământului, că pe agenda sa figurează discuţii cu directorii din Primărie, vizând subiecte cum ar fi siguranţa în ştranduri şi în parcurile din Bucureşti, amplasarea unor corturi de prim ajutor, dar şi rezolvarea problemei ţânţarilor.

"Sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, voi avea o întâlnire cu directorii care răspund de domenii ce ţin de siguranţa cetăţeanului şi de situaţii speciale. Mă refer aici la cazul copiilor răniţi în Parcul Cişmigiu pentru că a căzut peste ei o creangă mare de copac iar, pe urmă, mai multe crengi. Situaţie care s-a repetat şi a doua zi. De asemenea voi discuta pentru amplasarea mai multor corturi de prim ajutor în Capitală şi acestea să fie dotate cu ventilatoare, apă, medicamente şi, în special, personal sanitar calificat. De asemenea, o întâlnire în ce priveşte siguranţa la ştranduri, pentru că am primit informaţii: apa trebuie să fie verificată din fiecare ştrand din Capitală, iar toate piscinele trebuie să aibă salvamar.

Au fost câteva situaţii în Capitală, le cunoaşteţi şi dvs., în care ştranduri sau bazine ori piscine nu aveau salvamar, aşa cum prevede legea, şi s-au întâmplat lucruri extrem de neplăcute. O adolescentă a decedat, iar una, am înţeles, se zbate între viaţă şi moarte', a precizat ea. Edilul a menţionat că trebuie verificată 'minuţios'calitatea apei din ştranduri.

Gabriela Firea a subliniat, de asemenea, că alimentele trebuie să fie păstrate în pieţele din Capitală în condiţii de siguranţă, în frigidere care să aibă temperatura adecvată. 'Veţi spune, poate, unii dintre dvs. că acestea nu sunt nişte proiecte mari. Nu le neglijez pe cele mari, nu neglijez proiectele de amploare, dar ceea ce vă spun eu sunt lucruri care trebuie rezolvate imediat, cum este şi problema ţânţarilor din parcuri. Când am anunţat că va fi o urgenţă a primelor şedinţe, unii dintre dvs. aţi zâmbit. Dar nu aveţi de ce să zâmbiţi, pentru că eu primesc foarte multe solicitări din partea părinţilor care sunt disperaţi, pentru că nu mai pot să meargă cu copilaşii în parc', a menţionat ea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel