Gabriela Firea: PSD apreciază mesajul însărcinatului cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson

Senatoarea Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, a transmis, vineri, în cadrul unui comunicat de presă, reacția partidului față de masajul transmis de către Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, "legat de nevoia continuării liniei actualei guvernări"

"Apreciem mesajul domnului Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, legat de nevoia continuării liniei actualei guvernări care, până acum, a reuşit să combine politicile de incluziune socială cu cele de relansare a economiei. Vorbim deja despre o linie recunoscută pe plan internaţional, despre un nou mod de guvernare care a dat rezultate concrete în ultimii doi ani. Aceste rezultate nu reprezintă invenţia PSD sau a reprezentanţilor guvernării, ci sunt apreciate de importante instituţii independente, precum şi de partenerii noştri externi", susţine Firea, potrivit unui comunicat de presă al PSD, potrivit Agerpres.

Totodată, Gabriela Firea, transmite politicienilor români să nu se mai încerce "influenţarea politicii din România prin declaraţii mincinoase" în afara granițelor țării.

"Tocmai de aceea, având în vedere toate semnalele pozitive din mediul extern, fac un apel la persoanele apropiate de Partidul Popularilor Europeni şi aflaţi în sfera de influenţă a unor oameni politici români - cum ar fi Monica Macovei, care deja a făcut destul rău României prin defăimarea ţării în mediul extern - să nu mai încerce influenţarea politicii din România prin declaraţii mincinoase", declară Gabriela Firea.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD, a făcut o recomandare și politicienilor din mediul exter: "Cel mai recent mesaj dat de Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, este în mod evident o opinie fundamentată pe informaţii incomplete, distribuite probabil în mod expres în acest fel. Toţi politicienii de înalt rang din mediul extern au datoria să se informeze corect înainte de a lansa afirmaţii precum cea a domnului Gunther Krichbaum şi să nu-şi bazeze opiniile strict pe afinităţi în cadrul familiilor politice europene", a mai subliniat liderul social-democrat.

Dean Thompson, investiţiile sustenabile pe termen lung şi reforma sunt esenţiale pentru a continua progresul României

Însărcinatul cu afaceri al SUA Dean Thompson a explicat, joi, la Zilele Investitorilor, organizate de Franklin Templeton, că "România este o ţară a oportunităţilor, bogată în resurse naturale şi umane. Dar pentru a profita de aceste oportunităţi, România trebuie să continue să progreseze în domenii cheie". 

"Vorbind despre viitorul României, tinerii acestei ţări au nevoie de perspectiva unor locuri de muncă bine plătite care să-i stimuleze să rămână aici în loc să-şi ducă abilităţile peste hotare. Au nevoie de încredere că taxele şi impozitele pe care le plătesc se cheltuie înţelept şi că ei şi urmaşii lor pot trăi într-o ţară lipsită de corupţie, în care deciziile se iau în mod transparent, previzibil şi pe baza unui raţionament economic stabil şi solid", a mai spus însărcinatul cu afaceri al SUA.

Pe de altă parte, Dean Thompson a afirmat că "a face lucrul potrivit la momentul potrivit este cea mai mare provocare pentru orice naţiune". 

"Graba politică pe termen scurt nu trebuie să submineze reformele pe termen lung. Un proces decizional economic şi fiscal limitat are efect negativ asupra dezvoltării economice pe termen lung şi trimite semnale greşite actualilor şi potenţialilor investitori şi parteneri. Statul de drept, stabilitatea mediului de afaceri şi consultările cu părţile interesate sunt fundamentul pentru construirea unei economii româneşti dinamice şi solide", a spus Thompson, adăugând că România are tăria necesară pentru a răspunde acestor provocări.

"România şi Statele Unite sunt aliaţi care au un parteneriat puternic, profund şi strategic. Încurajăm România să avanseze spre respectarea constantă a statului de drept şi combaterea corupţiei. Vom continua să sprijinim România în eforturile de a oferi transparenţă, consultare, predictibilitate şi o guvernare stabilă, elementele cheie de care au nevoie pentru a se implica şi prospera investitorii străini şi români, privaţi sau de stat", a mai spus diplomatul american.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel