Gabriela Firea: Se forţează o criză politică

Seantorul PSD, Gabriela Firea, într-o intervenție telefonică sâmbătă la Antena 3, a vorbit despre situaţia premierului Victor Ponta, dar şi a partidului, în cazul unei demisii.

Care vor fi principalele poziţii luate de forul suprem al Comitetului Executiv la ora 15:00: fie o reconfirmare pentru întărirea mandatului ca premier şi în fruntea partidului de asemenea, fie se va decide ca acesta să îşi dea demisia.

"Vor veni toţi preşedinţii de organizaţii judeţene ai PSD, şi, de asemenea, miniştri ai cabinetului Ponta", a declarat Gabriela Firea, despre şedinţa Comitetului Executiv al PSD, convocată pentru luni, la ora 15:00.

"Este puţin probabil să existe alte voci în cadrul acestei şedinţe, care să spună altceva decât ceea ce este vizibil cu ochiul liber, şi anume că se forţează o criză politică. Ea nu există decât dacă premierul îşi dă demisia fără să aibă motive pentru a face acest lucru. Urmăream știrile și redactau reporterii că președintele dorește mai mult decât demisia premierului, dorește plecarea, capitularea practic, a întregului Cabinet, ca și cum întregul Cabinet ar fi fost chemat ieri la DNA și s-ar afla acum într-o suspiciune juridică. Cred că lucrurile au mers totuși prea departe și este normal ca președintele partidului, care este și premier, să se consulte cu președinții de organizații județene, cu miniștri, să luam împreună o decizie și să existe un vot", a declarat senatorul PSD. 

Adrian Năstase, predicție după ce Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală de DNA

Pe de altă parte, Gabriela Firea a amintit și de situația în care se afla președintele Klaus Iohannis la momentul alegerilor din 16 noiembrie 2014.

"Să nu uităm că și președintele a intrat în alegeri având un dosar trimis în judecată. De ce în cazul d-lui Victor Ponta nu funcționează prezumția de nevinovăție. De ce dl președinte îl găsește deja vinovat înainte ca Parlamentul să își facă datoria?", a mai afirmat Firea. 

Preşedintele partidului, Victor Ponta, a convocat o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD pentru ziua de luni, la ora 15:00, la Palatul Parlamentului, în contextul în care procurorii au cerut Camerei Deputaţilor un aviz pentru a putea începe urmărirea penală împotriva premierului şi pentru conflict de interese.

Victor Ciutacu: Sunt șanse considerabile să avem un Guvern al Opoziției actuale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel