Gabriela Firea, întâlnire la nivel înalt cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

Respectarea strictă a legislației, promovarea transparenței și asigurarea unor servicii publice de calitate dedicate cetățenilor sunt principalele obiective ale mandatului la Primăria Capitalei, l-a asigurat Gabriela Firea, pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, în cadrul întâlnirii desfășurate în această săptămână. 
Din primul moment când am venit la Primărie, am solicitat transparență 100%, atât în ceea ce privește activitatea direcțiilor de specialitate cât și a Consiliului General. Combaterea corupției din administrație este de asemenea un obiectiv extrem de important. Am instituit reguli stricte, verificări și controale, astfel încât funcționarii să nu fie tentați să încalce legea. De asemenea, am demarat ample proceduri de audit în cadrul direcțiilor de specialitate , precum și un audit al resurselor umane la nivelul întregii instituții. Ne așteptăm ca aceste analize să ne ofere informații valoroase, care să ne ajute să reducem birocrația”, a afirmat primarul Gabriela Firea. 
 
La rândul său, ambasadorul Hans Klemm a arătat că SUA susțin promovarea democrației, a transparenței administrative și a drepturilor și libertăților indivizilor și comunităților. „Știu că acum Primăria Municipiului București este una dintre instituțiile lider în ceea ce privește asigurarea transparenței decizionale și administrative. Vă felicit pentru acest lucru și suntem gata să sprijinim eforturile dvs. de a asigura accesul cetățenilor la informație”, a spus Klemm.  
 
Alte direcții de acțiune ale Ambasadei SUA vizează susținerea relațiilor economice bilaterale și  promovarea investițiilor, a adăugat ambasadorul Hans Klemm. 

Ambasadorul si-a exprimat intentia ca Ambasada Statelor Unite să fie un “bun vecin” pentru bucureșteni, precum si dorința de a colabora cu Primăria Capitalei pentru încurajarea investițiilor americane în zonă.  El a sugerat, de asemenea, că programul Fulbright ar putea reprezenta o platforma excelentă de cooperare între universitățile americane, pe de o parte, și facultățile și centrele de cercetare din București, de cealaltă parte.  
 
Ambasadorul  SUA, Hans Klemm și-a exprimat dorința de a participa la ceremonia oficială dedicată inaugurării Pieței Elie Wiesel. Acest Proiect initiat de Gabriela Firea a fost aprobat in ședința Consiliului General al Municipiului București din data de 1 august 2016. "Va mulțumesc pentru că ați inițiat și susținut această decizie. Este o dovadă de respect și recunoaștere a personalității lui Elie Wiesel. România este în prezent cel mai bun exemplu în ceea ce privește recunoașterea Holocaustului și a ceea ce a însemnat acesta pentru întreaga omenire”, a spus ambasadorul Hans Klemm.

La rândul său, Primarul General Gabriela Firea a mulțumit pentru aprecieri. 
„Hotărârea aprobată de CGMB este un gest de recunoaștere și recunoștință pentru o personalitate de talie mondială, cum a fost laureatul premiului Nobel, Elie Wiesel. Vă asigur că vor mai fi și alte astfel de decizii prin care omagiem acei oameni excepționali care ne inspiră”, a afirmat Primarul General al Capitalei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel