Gabriela Firea și Dan Șova îl atacă pe Klaus Iohannis cu argumente de la DNA

Prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis este pus, din nou, în fața unei situații în care are de dat explicații cu privire la bani pubici. 

Vicele PSD Gabriela Firea și purtătorul de cuvânt al partidului, Dan Șova, îl critică dur pe Klaus Iohannis în urma unor informații apărute în presă despre un dosar DNA ce-l vizează pe prezidențiabilul ACL. 

Iată ce a declarat Dan Șova: 

"Potrivit unor informații vehiculate în presă, proiectul Aeroportului Internațional al Sibiului – demarat în 2006 pentru a servi, un an mai târziu, evenimentului «Capitala Culturală Europeana» – nu este gata nici până azi, desi s-au cheltuit peste 100 de milioane de euro. Iar întreaga afacere, coordonată de Iohannis ca primar și de Martin Bottesch, fostul președinte al CJ Sibiu, este învăluită în suspiciuni de corupție, clientelism, nereguli și cheltuiri iresponsabile ale banului public. Se pare ca s-au atribuit contracte fără licitație, s-au ales firme anume, s-au eliminat din proiect specialiștii români, iar o buna parte din lucrări s-au efectuat defectuos, în bătaie de joc. Totul arată a un mare tun din bani publici dat de candidatul PDL-PNL! Încălcările sunt atât de grave încât DNA a luat în atentie plângerile oficialilor locali care au facut publice toate aceste grave abateri. In aprilie 2012, DNA București a propus începerea urmăririi penale a lui Martin Bottesch pentru abuz în serviciu". 

Gabriela Firea a subliniat că "Primarul Iohannis are datoria să clarifice situația cât mai rapid și să explice public unde s-au dus banii din investiții! Cum ar putea Iohannis să administreze o țară, în calitate de președinte, dacă nu este în stare să administreze corect și eficient modernizarea unui aeroport?". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel