Gabriela Firea: „Guvernul, declarat corigent la salarizare de către profesori”

Gabriela Firea subliniază că Guvernul este declarat corigent la salarizare de către profesori.

"Profesorii protesează azi, și sunt alături de ei, pentru că tehnocrația se vede că nu salvează România, ci birocrația. Este inadmisibil ca, potrivit grilelor de salarizare propuse de guvernul Cioloș, pentru anumite categorii de cadre didactice și pentru personalul didactic auxiliar salariile propuse să fie mai mici decât cele actuale, iar debutanții ar fi descurajați să intre în sistem. Retragerea ordonanței nu rezolvă lucrurile, pentru că problema de fond rămâne", a spus Gabriela Firea.

"Avem nevoie de o nouă lege a salarizării în sistemul bugetar nu doar pentru a dimensiona corect salariile în funcție de munca depusă și de performanțe, ci și pentru a fi eliminate dezechilibrele frapante existente în prezent între diversele categorii profesionale. De cele mai multe ori oamenii au înțeles dificultățile în care s-a aflat bugetul țării și s-au mulțumit cu salarii mai mici, dar inechitatea este de neacceptat.

Acum, când România vine după 4 ani de creștere economică, situându-se chiar pe primul loc în Europa la acest capitol, este foarte greu să le explicăm oamenilor de ce această creștere nu se poate regăsi și în nivelul lor de trai. Preocupat de a transfera și cetățenilor o cotă din plusul înregistrat de economie, guvernul PSD a lăsat o lege a salarizării „la cheie", care putea fi perfectibilă, dar care îndeplinea o condiție esențială: era discutată cu toți actorii sociali.

În prezent, constatăm cu regret că această lege a fost abandonată de guvernul tehnocrat, care deși și-a propus să vină într-un timp rezonabil cu un proiect propriu, nu a reușit decât să agite și mai mult spiritele cu un proiect de Ordonanță de Urgență care nu rezolvă problemele, ba chiar le adâncește, ceea ce a determinat retragerea proiectului și demisia ministrului Muncii", a mai zis Gabriela Firea.

[citeste si]

"Nu putem avea pretenții să ne dezvoltăm ca țară dacă educația nu este o prioritate. Iar dacă investițiile în infrastructură sunt în sarcina administrațiilor publice locale, iar eu ca primar voi investi în şcolile din Capitală - de la modernizarea cabinetelor medicale din şcoli, la introducerea unor autobuze pentru şcolari şi la investiţii în programe de tip „scoală după şcoală", salarizarea cadrelor didactice, a bugetarilor în general, ține de guvern. Care dacă nu face față acestei provocări, poate ar fi cazul să lase locul pentru cei care vor și pot să facă acest lucru", a conchis Gabriela Firea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel