Gabriela Firea: Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi! Cerem redeschiderea tuturor școlilor

Sursă foto: Facebook Gabriela Firea
Sursă foto: Facebook Gabriela Firea

Gabriela Firea cere redeschiderea tuturor școlilor din România, criticând măsurile întreprinse de către Guvern în domeniul educației.

"Discuție aplicată despre redeschiderea tuturor școlilor și testarea profesorilor și a elevilor, împreună cu parlamentarii și colegii noștri din București și Ilfov. Cerem, din nou, redeschiderea tuturor școlilor și testarea în masă a elevilor și a profesorilor! Guvernul trebuie să renunțe la presiunea vaccinării, asupra profesorilor și să pună în aplicare, urgent, un plan concret de testare în toate unitățile de învățământ. Guvernele conduse de Orban și de Cîțu au nenorocit o întreagă generație de elevi! Au refuzat testarea, deși știau că cei mici nu se pot vaccina, și au ținut școlile închise, deși știau că mii de elevi nu au acces la învățământul on line.

Un raport al OECD arată cât de proastă a fost decizia guvernului Orban care a refuzat redeschiderea școlilor așa cum am cerut noi, și a determinat ca elevii dintr-un sistem cu rezultate slabe deja, din 2018, conform evaluărilor PISA, să piardă și mai multe oportunități educaționale în 2020. PSD a propus și testarea în masă și redeschiderea școlilor, cu mult înainte ca dezastrul să se producă. Și în noiembrie 2020 și în ianuarie 2021. Orban și Cîțu, dar și miniștrii Educației și ai Sănătății din guvernele PNL care s-au încăpățânat să facă de capul lor și au generat acest eșec de proporții, sunt principalii vinovați pentru catastrofa educațională din România, care afectează și pune în pericol evoluția și destinul a sute de mii de copii.", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în urmă cu două zile,că prezența copiilor la școală va fi stabilită în fiecare zi de vineri.Dacă rata de infectare în localitate va fi mai mică de 1 la mie, atunci școlile vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri în următoarea săptămână. Măsura va fi aplicată chiar din această săptămână. 

VEZI ȘI: Școlile vor afla în fiecare vineri dacă vor funcționa online sau tradițional. Cîmpeanu, informația momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel